Tousty s fazolemi borlotti

Tousty s fazolemi borlotti

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 825 kcal
Bílkoviny 17 g
Cukr 177 g
Tuky 3 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé jídlo se hodí v mnoha situacích. A tohle je navíc teplé, chutné a zároveň i vegetariánské.

Suroviny

fazole borlotti 1
400g, okapaná (nebo 1/2 dávky fazolí uvařených podle návodu na následující straně + trocha tekutiny z vaření na prohřívání)
pečivo 2 plátků
pěkného pevného (ciabatta, rustikální bageta…)
olivový olej
trocha
česnek 1 stroužek
oloupaný a rozmáčknutý
rukola 2 hrsti
sůl
pepř
čerstvě mletý
řeřicha 1 hrsti
nastříhané nebo řepných či česnekových výhonků
parmazán
hobliny, podle chuti

V rendlíku prohřejte scezené fazole s troškou vody. Mezitím opečte nasucho na pánvi nebo v troubě, popřípadě osmažte na oleji v pánvi plátky pečiva (smažené plátky osušte na papírových utěrkách).

2 Pak rozehřejte trochu olivového oleje s česnekem a nechte na něm pár sekund mírně zavadnout rukolu. Na talíře dejte tousty, poklaďte je teplými fazolemi, podle chuti osolte, opepřete, posypte řeřichou či výhonky a navrch přidejte mírně zavadlou rukolu a hobliny parmazánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit