0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Uzené fazole s vejcem

Uzené fazole s vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Uzené fazole s vejcem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2559 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 213 g
Tuky 104 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snídaně nebo spíš brunch či oběd pro opravdové muže a ženy! S takovým poctivým jídlem v žaludku můžete směle čelit živlům – studenému větru, vánici i plískanici.

Suroviny

olivový olej 1 PL
nakrájené na kostičky
klobása vepřová 2 ks
tepelně neopracovaná, bez střívka
cibule červená 1 ks
na tenké plátky
česnek 3 stroužky
nakrájené na tenké plátky
konzervovaná rajčata krájená 2 konzervy
celkem 800 g
worchestrová omáčka 1 PL
rajčatový protlak 2 PL
třtinový cukr 2 PL
jablečný ocet 1 PL
hořčice dijonská 1 PL
fazole bílé vařené 1 konzerva
400 g
rajčata cherry 100 g
sůl mořská ČL
vejce 4 ks
pepř
čerstvě mletý
petrželka 2 PL
nahrubo
pečivo
k podávání

1Do kastrolu nebo pánve s těžkým dnem na středním ohni nalijte olivový olej, vsypte slaninu a oloupané klobásy. Opékejte 3 minuty, aby slanina a klobásy začaly zlátnout.

2 Vsypte cibuli a opékejte 5–7 minut dosklovita, nejdříve v polovině této doby přidejte česnek. Vlijte krájená rajčata, worcesterskou omáčku a rajčatovou pastu, ochuťte cukrem, octem a hořčicí a přiveďte k mírnému varu, nepřiklápějte.

3 Vsypte obojí fazole a rajčátka a za občasného míchání duste 15 minut, aby se omáčka svařila dohusta a přilnula k fazolím. Podle chuti osolte uzenou solí, aby se chuti spojily.

4 V rendlíku přiveďte k varu vodu a pak vložte vejce. Vařte je 5 minut. Vylovte je z vody a rychle a krátce zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Opatrně naklepněte skořápku a oloupejte je tak, abyste nenapíchli žloutek. Do okamžiku podávání uchovejte vejce v misce s teplou vodou.

5 Do misek rozdělte fazole, na ně položte oloupaná vejce, opepřete je a posypte petrželkou. Podávejte s čerstvým pečivem nebo s tousty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč