Snídaně nebo spíš brunch či oběd pro opravdové muže a ženy! S takovým poctivým jídlem v žaludku můžete směle čelit živlům – studenému větru, vánici i plískanici.
Suroviny
1Do kastrolu nebo pánve s těžkým dnem na středním ohni nalijte olivový olej, vsypte slaninu a oloupané klobásy. Opékejte 3 minuty, aby slanina a klobásy začaly zlátnout.
2 Vsypte cibuli a opékejte 5–7 minut dosklovita, nejdříve v polovině této doby přidejte česnek. Vlijte krájená rajčata, worcesterskou omáčku a rajčatovou pastu, ochuťte cukrem, octem a hořčicí a přiveďte k mírnému varu, nepřiklápějte.
3 Vsypte obojí fazole a rajčátka a za občasného míchání duste 15 minut, aby se omáčka svařila dohusta a přilnula k fazolím. Podle chuti osolte uzenou solí, aby se chuti spojily.
4 V rendlíku přiveďte k varu vodu a pak vložte vejce. Vařte je 5 minut. Vylovte je z vody a rychle a krátce zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Opatrně naklepněte skořápku a oloupejte je tak, abyste nenapíchli žloutek. Do okamžiku podávání uchovejte vejce v misce s teplou vodou.
5 Do misek rozdělte fazole, na ně položte oloupaná vejce, opepřete je a posypte petrželkou. Podávejte s čerstvým pečivem nebo s tousty.