Uzené fazole s vejcem

Uzené fazole s vejcem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3231 kcal
Bílkoviny 188 g
Cukr 348 g
Tuky 113 g
Vláknina 89 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snídaně nebo spíš brunch či oběd pro opravdové muže a ženy! S takovým poctivým jídlem v žaludku můžete směle čelit živlům – studenému větru, vánici i plískanici.

Suroviny

olivový olej 1 PL
anglická slanina 100 g
nakrájené na kostičky
klobása vepřová 2 ks
nebo hovězí tepelně neopracované, zbavené střívka a vnitřek podrcený
cibule červená 1 ks
na tenká půlkolečka
česnek 3 stroužky
nakrájené na tenké plátky
rajčata 2
400g, krájená
worcesterská omáčka 1 PL
rajčatová pasta 2 PL
třtinový cukr 2 PL
jablečný ocet 1 PL
hořčice dijonská 1 PL
fazole červené 400 g
konzerva, propláchnutá a okapaná
fazole bílé 400 g
konzerva, propláchnutá a okapaná
100 g
třešňová rajčátka
sůl mořská ČL
uzená (podle chuti)
vejce 4 ks
o pokojové teplotě
pepř
čerstvě mletý
2 PL
hladkolistá petrželka nahrubo nakrájené
pečivo
nebo tousty k podávání

Do kastrolu nebo pánve s těžkým dnem na středním ohni nalijte olivový olej, vsypte slaninu a oloupané klobásy. Opékejte 3 minuty, aby slanina a klobásy začaly zlátnout.

2 Vsypte cibuli a opékejte 5–7 minut dosklovita, nejdříve v polovině této doby přidejte česnek. Vlijte krájená rajčata, worcesterskou omáčku a rajčatovou pastu, ochuťte cukrem, octem a hořčicí a přiveďte k mírnému varu, nepřiklápějte.

3 Vsypte obojí fazole a rajčátka a za občasného míchání duste 15 minut, aby se omáčka svařila dohusta a přilnula k fazolím. Podle chuti osolte uzenou solí, aby se chuti spojily.

4 V rendlíku přiveďte k varu vodu a pak vložte vejce. Vařte je 5 minut. Vylovte je z vody a rychle a krátce zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Opatrně naklepněte skořápku a oloupejte je tak, abyste nenapíchli žloutek. Do okamžiku podávání uchovejte vejce v misce s teplou vodou.

5 Do misek rozdělte fazole, na ně položte oloupaná vejce, opepřete je a posypte petrželkou. Podávejte s čerstvým pečivem nebo s tousty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit