0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Hodnocení receptu
4.7 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1311 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 231 g
Tuky 0 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

hlávka
pórek 1 ks
mrkev 3 ks
brambory 1 ks
česnek 4 ks
stroužky
vývar zeleninový 2 l
paprika mletá sladká
mletá, lze nahradit i uzenou paprikou či drcenou chilli papričkou
muškátový květ
sůl
pepř
citronová šťáva
olivový olej

Postup

1

Květák rozebereme na menší růžičky, propláchneme a okapaný dáme i se stroužky česneku na plech. Zakápneme olivovým olejem, poprášíme paprikou, osolíme a promícháme.

2

Pečeme v troubě na 200°C  30 minut.

3

Zbylou zeleninu očistíme. Mrkev a brambor nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. V hrnci rozehřejeme máslo s trochou olivového oleje, přisypeme mrkev a brambor. Po chvíli přidáme pórek a zarestujeme.

4

Do hrnce přidáme polovinu pečeného květáku a zalejeme vývarem. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 30 minut.

5

Přidáme pečený česnek a důkladne rozmixujeme.

6

Vsypeme zbylý květák, špetku muškátového květu a dochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem.

Tip: Sladkou papriku lze nahradit uzenou paprikou a je možné přidat i drcenou chilli papričku. Dobrou chuť

Autor: Mr.Kesi

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč