Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polonahý burger s batáty
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4485 kcal
Bílkoviny 268 g
Sacharidy 61 g
Tuky 347 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete burgery, ale nezapadají vám do konceptu vyváženého stravování? Vsaďte na burger, který hraje na zeleninovou notu, obejde se bez pečiva i hranolkové přílohy a přitom je přímo božský. Polonahý burger s batáty si zamilujete!

Suroviny

Na burgery
nakrájený našikmo na kolečka silná okolo 1 cm (je jich potřeba 8)
olivový olej
na potření
umletý
sůl
pepř
čerstvě mletý
čedar 4 plátky
little gem salát 1 ks
rozebraný na listy
velké, vypeckované, nakrájené na plátky (lze vynechat)
Na nakládanou okurku
okurka ½ ks
salátová, nakrájená na velmi tenké plátky (lze použít mandolínu)
vinný ocet bílý 2 PL
Na salát
mrkev 2 ks
nastrouhaná nahrubo
syrová či předvařená, oloupaná a nastrouhaná nahrubo
česnek 1 stroužek
drcený
koriandr čerstvý 1 hrst
nebo hladkolistá petrželka, bylinky nasekané nahrubo
kopr 1 hrst
nasekaný nahrubo
olivový olej panenský 4 PL
sezamová semínka 2 PL

Postup

1

Naložte okurku – v misce ji smíchejte s octem a cukrem, odložte stranou a nechte marinovat.

2

V jiné misce dobře promíchejte suroviny na salát kromě sezamu a odložte stranou. 

3

Rozpalte kontaktní či venkovní gril, popřípadě grilovací pánev. Batátové plátky potřete trochou olivového oleje a grilujte či opékejte zhruba 10–12 minut z každé strany, aby byly propečené a zvenčí ožehnuté. 

4

Umleté maso důkladně, ale jen krátce propracujte rukama. Vytvarujte z něj 4 stejné placky zhruba o velikosti dámské dlaně a udělejte v nich shora mírnou prohlubeň. Osolte je, opepřete a dejte na rozpálený gril nebo pánev. Opékejte nejdřív 4–5 minut prohlubní nahoru, pak asi 2 minuty z druhé strany. Na každý burger položte plátek čedaru, přiklopte a ještě asi 1–2 minuty dopékejte. Odložte stranou a nechte pár minut odpočívat.

5

Zkompletujte. Na talíř položte vždy jeden opečený plátek batátu, na něj dejte pár listů salátu, jeden burger se sýrem, pár plátků avokáda (podle chuti) a trochu nakládané okurky. Přiklopte dalším plátkem batátu a spíchněte burgerovou špejlí apod. Doplňte připraveným červenořepným salátem, který až na talíři posypte sezamem, ihned podávejte. Jezte příborem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/3

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč