Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomalu pečené kuřecí paličky se zeleninou

Dokonalá večeře z trouby skoro bez práce!

Vydání: 2014/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT2H20M
Pečení 2:20
Kuře

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1,5–2 kg kuřecích paliček
    • 2 velké cibule, rozpůlené a nakrájené na tenké klínky
    • 2 velké mrkve, oloupané, podélně rozpůlené a nakrájené na plátky
    • 2 tuříny (cca 750 g), oloupané, nakrájené na kousky
    • 850 g máslové dýně, oloupané nakrájené na kousky
    • 1 lžíce kukuřičného škrobu
    • 750 ml drůbežího či zeleninového vývaru
    • 2 lžíce worcesterské omáčky
    • 6 snítek čerstvého tymiánu 2 bobkové listy
    • 200 g mraženého hrášku
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Troubu zahřejte na 160/140°C. Ve velké hluboké pánvi rozehřejte olej a po dávkách opečte osolené kuřecí paličky dozlatova, asi 2–3 minuty z každé strany. Přeneste je do hlubokého pekáče.

2 V pánvi teď opečte cibuli doměkka, asi 5 minut. Přidejte mrkev, tuřín a dýni. Za stálého míchání 4–5 minut opékejte. Vmíchejte škrob. Přidejte vývar, worcester, tymián a bobkový list. Přiveďte k varu a pak přendejte do pekáče k paličkám. Těsně zakryjte alobalem či přiklopte.

3 Pečte asi 2 hodiny, aby paličky a zelenina změkly. Vyjměte z trouby. Teplotu v troubě zvyšte na 200/180°C. Kousky dýně můžete rozmačkat vidličkou. Pečte ještě 20 minut odkryté, aby šťáva mírně zhoustla. Na posledních 10 minut vmíchejte hrášek. Odstraňte bobkový list a dochuťte solí a pepřem. Můžete doplnit pečivem nebo bramboráčky z následující dvoustrany.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramboráčky z trouby

Mandlovo-mrkvový chlebíček

Přidat komentář