Pomalu pečené kuřecí paličky se zeleninou jsou dokonalá večeře z trouby skoro bez práce! A přesně takové recepty máme rádi. A uvidíte, že kuřecí paličky budou chutnat i dětem.
Suroviny
Postup
Troubu zahřejte na 160/140 °C. Ve velké hluboké pánvi rozehřejte olej a po dávkách opečte osolené kuřecí paličky dozlatova, asi 2–3 minuty z každé strany. Přeneste je do hlubokého pekáče.
V pánvi teď opečte cibuli doměkka, asi 5 minut. Přidejte mrkev, tuřín a dýni. Za stálého míchání 4–5 minut opékejte. Vmíchejte škrob. Přidejte vývar, worcester, tymián a bobkový list. Přiveďte k varu a pak přendejte do pekáče k paličkám. Těsně zakryjte alobalem či přiklopte.
Pečte asi 2 hodiny, aby paličky a zelenina změkly. Vyjměte z trouby. Teplotu v troubě zvyšte na 200/180 °C. Kousky dýně můžete rozmačkat vidličkou. Pečte ještě 20 minut odkryté, aby šťáva mírně zhoustla. Na posledních 10 minut vmíchejte hrášek. Odstraňte bobkový list a dochuťte solí a pepřem. Můžete doplnit pečivem nebo bramboráčky.