Pomalu pečené kuřecí paličky se zeleninou

Pomalu pečené kuřecí paličky se zeleninou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4042 kcal
Bílkoviny 232 g
Cukr 277 g
Tuky 221 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá večeře z trouby skoro bez práce!

Suroviny

olivový olej 2 PL
kuřecí stehna spodní 1 kg
cibule 2 ks
velké, rozpůlené a nakrájené na tenké klínky
mrkev 2 ks
velké, oloupané, podélně rozpůlené a nakrájené na plátky
2 ks
tuřín (cca 750 g), oloupané, nakrájené na kousky
850 g
máslová dýně oloupané nakrájené na kousky
škrob 1 PL
vývar 750 ml
drůbežího či zeleninového
worcesterská omáčka 2 PL
tymián 6 snítek
bobkový list 2 ks
mražený hrášek 200 g
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu zahřejte na 160/140°C. Ve velké hluboké pánvi rozehřejte olej a po dávkách opečte osolené kuřecí paličky dozlatova, asi 2–3 minuty z každé strany. Přeneste je do hlubokého pekáče.

2 V pánvi teď opečte cibuli doměkka, asi 5 minut. Přidejte mrkev, tuřín a dýni. Za stálého míchání 4–5 minut opékejte. Vmíchejte škrob. Přidejte vývar, worcester, tymián a bobkový list. Přiveďte k varu a pak přendejte do pekáče k paličkám. Těsně zakryjte alobalem či přiklopte.

3 Pečte asi 2 hodiny, aby paličky a zelenina změkly. Vyjměte z trouby. Teplotu v troubě zvyšte na 200/180°C. Kousky dýně můžete rozmačkat vidličkou. Pečte ještě 20 minut odkryté, aby šťáva mírně zhoustla. Na posledních 10 minut vmíchejte hrášek. Odstraňte bobkový list a dochuťte solí a pepřem. Můžete doplnit pečivem nebo bramboráčky z následující dvoustrany.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit