0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomalu pečené kuřecí paličky se zeleninou

Pomalu pečené kuřecí paličky se zeleninou

4/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5556 kcal
Bílkoviny 331 g
Sacharidy 379 g
Tuky 311 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá večeře z trouby skoro bez práce!

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 2 ks
velké, rozpůlené a nakrájené na tenké klínky
mrkev 2 ks
velké, oloupané, podélně rozpůlené a nakrájené na plátky
2 ks
tuřín (cca 750 g), oloupaný a nakrájený na kousky
dýně 850 g
máslová, oloupaná a nakrájená na kousky
škrob 1 PL
kukuřičný
vývar 750 ml
drůbeží či zeleninový
worchestrová omáčka 2 PL
tymián 6 snítek
bobkový list 2 ks
mražený hrášek 200 g
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu zahřejte na 160/140°C. Ve velké hluboké pánvi rozehřejte olej a po dávkách opečte osolené kuřecí paličky dozlatova, asi 2–3 minuty z každé strany. Přeneste je do hlubokého pekáče.

2

V pánvi teď opečte cibuli doměkka, asi 5 minut. Přidejte mrkev, tuřín a dýni. Za stálého míchání 4–5 minut opékejte. Vmíchejte škrob. Přidejte vývar, worcester, tymián a bobkový list. Přiveďte k varu a pak přendejte do pekáče k paličkám. Těsně zakryjte alobalem či přiklopte.

3

Pečte asi 2 hodiny, aby paličky a zelenina změkly. Vyjměte z trouby. Teplotu v troubě zvyšte na 200/180°C. Kousky dýně můžete rozmačkat vidličkou. Pečte ještě 20 minut odkryté, aby šťáva mírně zhoustla. Na posledních 10 minut vmíchejte hrášek. Odstraňte bobkový list a dochuťte solí a pepřem. Můžete doplnit pečivem nebo bramboráčky z následující dvoustrany.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč