0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí paličky s dýňovou kaší

Kuřecí paličky s dýňovou kaší

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2442 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 218 g
Tuky 139 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kaše nemusí být jen z brambor. Zkuste tu naší s dýní, bude to příjemná a hlavně chutná změna! V kombinaci s kuřecími paličkami se postará o skvělý oběd či večeři.

Suroviny

kmín 2 ČL
sůl 1 PL
hrubá, mořská
pepř
čerstvě mletý
kuřecí stehna 400 g
paličky
olivový olej
na potření
citron
rozpůlený, k servírování
Na dýňovou kaši
dýně 1 kg
oloupaná, pokrájená
brambory 500 g
oloupané a pokrájené
máslo 50 g
smetana ke šlehání 60 ml
kmín 0.5 ČL
mletý
koriandr 0.5 ČL
mletý
sůl
pepř

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni i brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte, přiveďte k varu a vařte doměkka. Slijte vodu, brambory i dýni přendejte do robotu, přidejte máslo a smetanu a umixujte dohladka. Ochuťte kmínem, koriandrem, solí a pepřem. Dejte stranou a udržujte v teple.

2 V hmoždíři rozdrťte kmín, sůl a pepř. Kuřecí paličky pokapejte olivovým olejem a posypte je třemi čtvrtinami směsi z hmoždíře, dejte na pečicí plech a pečte asi 20 minut tak, aby bylo kuře propečené. Servírujte s kaší, zbytkem kořenicí směsi a citronovými dílky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit