Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 10 minut Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 43 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 5 g
Tuky 2 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá chuťovka k opečeným toastům nebo křupavým tortillovým chipsům

Suroviny

300 g
uzená makrela bez kůže a kostí
200 g
lučina lze nahradit jiným čerstvým smetanovým sýrem
křenová pasta 2 PL
citronová štáva
z poloviny citronu
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
chleba tmavý
k podávání
citron
na měsíčky

Rozmixujte všechny přísady. Plátky chleba nakrájejte na 3 cm široké proužky a podávejte k pomazánce. Ozdobte dílky citronu.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit