0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vánoční chlebíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3 / 5. Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5463 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 568 g
Tuky 293 g
Vláknina 89 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny vytváří nádhernou mozaiku barev a chutí.

Suroviny

pekanové ořechy 0.5 hrnku
lískové oříšky 0.5 hrnku
pistácie 0.5 hrnku
nesolených, lez nahradit dýňovými semínky
rozinky 0.5 hrnku
sušené brusinky 0.5 hrnku
sušené fíky 0.5 hrnku
nakrájené na šestiny
sušené meruňky 0.5 hrnku
nakrájené na šestiny
sušené datle 0.5 hrnku
nakrájené na šestiny
máslo 0.5 hrnku
změklé + navíc na vymazání formy
třtinový cukr muscovado tmavý 0.5 hrnku
vejce 2 ks
velká
mouka pšeničná hladká 0.75 hrnku
jedlá soda 0.5 ČL
sůl 0.5 ČL
skořice 0.5 ČL
muškátový oříšek 1 špetka
mletý

Troubu předehřejte na 180°C. Formu na chlebíček (10 x 20 cm) vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Ten by měl po stranách přesahovat. Smíchejte všechny ořechy a sušené ovoce a odložte stranou.

2 Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidejte obě vejce a důkladně je zašlehejte. Za nízkých otáček zapracujte mouku smíchanou s jedlou sodou, solí a kořením. Poté pomocí stěrky vmíchejte směs ořechů a ovoce. Přesuňte těsto do formy, uhlaďte a pečte hodinu, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu není po vytažení beze stop syrového těsta. Nechte 30 minut chladnout ve formě a potom pomocí přesahujícího papíru vytáhněte a nechte zcela vychladnout na mřížce. Krájejte na tenké plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit