Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vánoční chlebíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 30
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5463 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 568 g
Tuky 293 g
Vláknina 89 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny vytváří nádhernou mozaiku barev a chutí.

Suroviny

pekanové ořechy ½ hrnku
lískové oříšky ½ hrnku
pistácie ½ hrnku
nesolených, lez nahradit dýňovými semínky
rozinky ½ hrnku
sušené brusinky ½ hrnku
sušené fíky ½ hrnku
nakrájené na šestiny
sušené meruňky ½ hrnku
nakrájené na šestiny
sušené datle ½ hrnku
nakrájené na šestiny
máslo ½ hrnku
změklé + navíc na vymazání formy
třtinový cukr muscovado tmavý ½ hrnku
vejce 2 ks
velká
sůl ½ ČL
skořice ½ ČL
mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Formu na chlebíček (10 x 20 cm) vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Ten by měl po stranách přesahovat. Smíchejte všechny ořechy a sušené ovoce a odložte stranou.

2

Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidejte obě vejce a důkladně je zašlehejte. Za nízkých otáček zapracujte mouku smíchanou s jedlou sodou, solí a kořením. Poté pomocí stěrky vmíchejte směs ořechů a ovoce. Přesuňte těsto do formy, uhlaďte a pečte hodinu, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu není po vytažení beze stop syrového těsta. Nechte 30 minut chladnout ve formě a potom pomocí přesahujícího papíru vytáhněte a nechte zcela vychladnout na mřížce. Krájejte na tenké plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín