0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vánoční chlebíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 27
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5463 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 568 g
Tuky 293 g
Vláknina 89 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny vytváří nádhernou mozaiku barev a chutí.

Suroviny

pekanové ořechy ½ hrnku
lískové oříšky ½ hrnku
pistácie ½ hrnku
nesolených, lez nahradit dýňovými semínky
rozinky ½ hrnku
sušené brusinky ½ hrnku
sušené fíky ½ hrnku
nakrájené na šestiny
sušené meruňky ½ hrnku
nakrájené na šestiny
sušené datle ½ hrnku
nakrájené na šestiny
máslo ½ hrnku
změklé + navíc na vymazání formy
třtinový cukr muscovado tmavý ½ hrnku
vejce 2 ks
velká
mouka pšeničná hladká ¾ hrnku
jedlá soda ½ ČL
sůl ½ ČL
skořice ½ ČL
muškátový oříšek 1 špetka
mletý

Troubu předehřejte na 180°C. Formu na chlebíček (10 x 20 cm) vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Ten by měl po stranách přesahovat. Smíchejte všechny ořechy a sušené ovoce a odložte stranou.

2 Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidejte obě vejce a důkladně je zašlehejte. Za nízkých otáček zapracujte mouku smíchanou s jedlou sodou, solí a kořením. Poté pomocí stěrky vmíchejte směs ořechů a ovoce. Přesuňte těsto do formy, uhlaďte a pečte hodinu, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu není po vytažení beze stop syrového těsta. Nechte 30 minut chladnout ve formě a potom pomocí přesahujícího papíru vytáhněte a nechte zcela vychladnout na mřížce. Krájejte na tenké plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč