Suroviny
mandarinkový kompot
2
bal
smetana ke šlehání
125
ml
mascarpone
250
g
tvaroh
250
g
cukr
80
g
pomerančový likér
3
PL
pomerančová šťáva
200
ml
Postup
1
Kompotové mandarínky přecedíme a necháme odkapat.
2
Šlehačku vyšleháme dotuha.
3
Mascarpone a tvaroh utřeme do hladka s cukrem.
4
Přidáme 3 lžíce pomerančového likéru.
5
Do tvarohového krému opatrně přimícháme šlehačku a 100 ml pomerančové šťávy.
6
Dno formy rovnoměrně vyložíme piškoty, které pokapeme pomerančovou šťávou. Na ně pokládáme odkapané mandarínky a potřeme je polovinou tvarohového krému. Pokračujeme mandarínkovou vrstvou, na ni pokládáme piškoty, které opět pokapeme pomerančovou šťávou.
7
Na piškotovou vrstvu natřeme zbytek krému, povrch uhladíme.
8
Zákusek necháme přes noc ztuhnout v ledničce. Před podáváním zákusek poprášíme kakaem.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com