0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomerančový dort s čokoládou a slanými mandlemi

Pomerančový dort s čokoládou a slanými mandlemi

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 13708 kcal
Bílkoviny 227 g
Sacharidy 1153 g
Tuky 881 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
mouka pšeničná hladká 400 g
kypřicí prášek do pečiva 2 bal
máslo 400 g
krupicový cukr 400 g
vejce 6 ks
kakao holandského typu 6 PL
sůl špetka
Pomerančové máslo
máslo 90 g
krupicový cukr 375 g
vejce 2 ks
žloutek 2 ks
šťáva a kůra
pomerančový likér 1 PL
Pomerančový krém
máslo 250 g
+ připravené pomerančové máslo
Čokoládová poleva
čokoláda na vaření 100 g
Slané pražené mandle
mandle loupané 50 g
máslo 15 g
sůl himálajská 1 ČL

Postup

1

Na korpus  nejprve rozmícháme kakao s 8 lžícemi horké vody a necháme vychladnout.

2

Cukr s máslem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme jedno po druhém vejce, přimícháme kakaovou pastu a prosátou mouku s práškem do pečiva.

3

Těsto rozdělíme do dvou vymazaných forem o průměru cca 16 cm a pečeme při 180 °C 45minut.

4

Upečené korpusy necháme vychladnout a podélně rozřízneme napůl.

5

Na pomerančové máslo vložíme všechny suroviny do hrnce a společně za občasného míchání zahříváme nad horkou vodou do zhoustnutí.

6

Vychladlou směs následně vyšleháme s máslem do krému. Krém rozdělíme na třetiny (pár lžic si odložíme na finální dozdobení) a promažeme jím jednotlivé korpusy. Nakonec dozdobíme povrch a okraje dortu.   

7

Smetanu ohřejeme v rendlíku a rozpustíme v ní nalámanou čokoládu. Polevou polejeme povrch dortu a lžící nebo zdobičkou vytvoříme efekt stékajících kapek.

8

Mandle nasucho opražíme, nasekáme a obalíme v másle a soli. Po vychladnutí jimi dozdobíme povrch dortu.

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč