Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomerančový dort s čokoládou a slanými mandlemi

Pomerančový dort s čokoládou a slanými mandlemi

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 13708 kcal
Bílkoviny 227 g
Sacharidy 1153 g
Tuky 881 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
kypřicí prášek do pečiva 2 bal
máslo 400 g
vejce 6 ks
sůl špetka
Pomerančové máslo
vejce 2 ks
šťáva a kůra
pomerančový likér 1 PL
Pomerančový krém
máslo 250 g
+ připravené pomerančové máslo
Čokoládová poleva
čokoláda na vaření 100 g
Slané pražené mandle
sůl himálajská 1 ČL

Postup

1

Na korpus  nejprve rozmícháme kakao s 8 lžícemi horké vody a necháme vychladnout.

2

Cukr s máslem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme jedno po druhém vejce, přimícháme kakaovou pastu a prosátou mouku s práškem do pečiva.

3

Těsto rozdělíme do dvou vymazaných forem o průměru cca 16 cm a pečeme při 180 °C 45minut.

4

Upečené korpusy necháme vychladnout a podélně rozřízneme napůl.

5

Na pomerančové máslo vložíme všechny suroviny do hrnce a společně za občasného míchání zahříváme nad horkou vodou do zhoustnutí.

6

Vychladlou směs následně vyšleháme s máslem do krému. Krém rozdělíme na třetiny (pár lžic si odložíme na finální dozdobení) a promažeme jím jednotlivé korpusy. Nakonec dozdobíme povrch a okraje dortu.   

7

Smetanu ohřejeme v rendlíku a rozpustíme v ní nalámanou čokoládu. Polevou polejeme povrch dortu a lžící nebo zdobičkou vytvoříme efekt stékajících kapek.

8

Mandle nasucho opražíme, nasekáme a obalíme v másle a soli. Po vychladnutí jimi dozdobíme povrch dortu.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...