Zajímavá příloha z kukuřičné mouky a podmáslí, která nezabere moc času.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 230 stupňů. Máslem vymažte koláčovou formu o průměru 23 cm nebo pánev vhodnou do trouby. Zbytek másla rozehřejte v jiné pánvi a osmahněte na něm doměkka cibuli, trvat by to mělo asi pět minut.
Mezitím dejte suché suroviny do velké mísy. Vejce smíchejte v jiné nádobě s podmáslím a osmahnutou cibulkou. Směs nalijte na suché ingredience a promíchejte dohromady na těsto.
ěsto přesuňte do formy nebo pánve a uhlaďte nožem. Pečte pětadvacet až třicet minut dozlatova - špejle zapíchnutá doprostřed by po vytažení měla zůstat čistá. Po vyndání z trouby nechte deset minut chladnout, pak vyklopte, nakrájejte na klínky a podávejte.
Něco navíc: Kukuřičný chléb můžete připravit až dva dny dopředu, ve vzduchotěsném obalu vydrží měkký. V mrazničce ho můžete skladovat až měsíc.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Party na sněhu: Recepty pro zimní party venku(4 recepty )
Komentáře
In reply to Nemohu si přidat, chybí odkaz by [email protected]
Dobrý den,
moc děkujeme za upozornění, už pracujeme na nápravě.
Přejeme vše dobré do nového roku,
redakce Apetitu