Tuňákové trojhránky

Tuňákové trojhránky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1994 kcal
Bílkoviny 107 g
Cukr 110 g
Tuky 126 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trojhránky s náplní z tuňáka a sýrů. Ideální pro návštěvy. 

Suroviny

cottage 1 kelímek
krémový sýr 200 g
lučina
cibule 2 PL
najemno
tuňák 2
v oleji
sůl
pepř
citronová kůra 1 PL
kari koření 2 ČL
listové těsto 250 g
mouka
na vál
vejce 1 ks
na potření

1Ve střední míse smíchejte sýry, cibulku, tuňáka, sůl a pepř, citronovou kůru a kari. Listové těsto rozválejte na lehce pomoučněném válu nebo lince a vykrájejte z něj čtverečky.

2Do středu každého dejte lžíci až dvě tuňákové náplně a překlopte do trojúhelníčku. Konce pečlivě a pevně zmáčkněte k sobě, potřete našlehaným vajíčkem a dejte péct na zhruba 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Martina Zajícová

My bychom použili velkou. Lepší když bude náplně více a použijete přebytek jako pomazánku, než kdyby jí bylo málo.

Apetit magazín

  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...

Obchod Apetit