Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tuňákové trojhránky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 35
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1994 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 110 g
Tuky 126 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trojhránky s náplní z tuňáka a sýrů. Ideální pro návštěvy. 

Suroviny

cottage 1 kelímek
lučina
najemno
tuňák 2
v oleji
sůl
pepř
kari koření 2 ČL
mouka
na vál
vejce 1 ks
na potření

Postup

1

Ve střední míse smíchejte sýry, cibulku, tuňáka, sůl a pepř, citronovou kůru a kari. Listové těsto rozválejte na lehce pomoučněném válu nebo lince a vykrájejte z něj čtverečky.

2

Do středu každého dejte lžíci až dvě tuňákové náplně a překlopte do trojúhelníčku. Konce pečlivě a pevně zmáčkněte k sobě, potřete našlehaným vajíčkem a dejte péct na zhruba 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Komentáře

11.05.2016 16:02

Konzervou tuňáka je myšlena "velká" konzerva +- o hmotnosti 170 g?

12.05.2016 13:40

My bychom použili velkou. Lepší když bude náplně více a použijete přebytek jako pomazánku, než kdyby jí bylo málo.

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...