Pečená treska s kořeněnou krustou

Pečená treska s kořeněnou krustou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2333 kcal
Bílkoviny 109 g
Cukr 319 g
Tuky 59 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zdravá večeře se sezonní zeleninou. Jemné rybí maso získá díky ochucené strouhance neuvěřitelný šmrnc!

Suroviny

treska 4 ks
lze nahradit jinou bělomasou mořskou rybou, po 150 g
olivový olej 3 PL
toustový chléb 4 plátek
1 PL
směs koření na ryby Ryby Avokádo
citronová kůra 1 ČL
Avokádo
petrželka 1 svazek
rajčata cherry 200 g
na větvičce
cuketa 1 ks
menší
citron
k podávání
bramborová kaše
k podávání

1 Troubu předehřejte na 220 °C nebo na gril. 

2 Připravte si bylinkovou strouhanku. Petrželku zbavte tuhých stonků, nakrájejte nahrubo a krátce promixujte. Přidejte natrhané kousky toustového chleba bez kůrky a opět společně promixujte. Bylinkovou strouhanku dejte do mísy a přisypte k ní koření Ryby Avokádo a Citronová kůra Avokádo. Přilijte 2 lžíce olivového oleje a důkladně promíchejte.

3 Filety tresky rozložte do pekáčku a lehce posypte kořenicí směsí Ryby. Pak na ně rozdělte ochucenou strouhanku. Cuketu nakrájejte podélně na klínky a spolu s rajčátky ji rozložte mezi filety. Vše pokapte olivovým olejem a pečte 10–15 minut, pod grilem stačí cca 8 minut, až strouhanka zezlátne a zelenina zkřehne.

4 Podávejte s pečenou zeleninou, vařeným brambory s máslem nebo bramborovou kaší.

NĚCO NAVÍC 

Na bramborovou kaši oloupejte 500 g středně velkých brambor (varný typ C) a uvařte je v osolené vodě doměkka. Brambory důkladně sceďte a ještě teplé rozšťouchejte. Po kouscích do nich šťouchadlem zapracujte 40 g másla a 100 ml ohřátého mléka, až je kaše hladká. Podle chuti osolte.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit