Pečená treska s kořeněnou krustou

Pečená treska s kořeněnou krustou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2333 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 319 g
Tuky 59 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravá večeře se sezonní zeleninou. Jemné rybí maso získá díky ochucené strouhance neuvěřitelný šmrnc!

Související recepty

Suroviny

treska 4 ks
lze nahradit jinou bělomasou mořskou rybou, po 150 g
olivový olej 3 PL
toustový chléb 4 plátek
1 PL
směs koření na ryby Ryby Avokádo
citronová kůra 1 ČL
Avokádo
petrželka 1 svazek
rajčata cherry 200 g
na větvičce
cuketa 1 ks
menší
citron
k podávání
bramborová kaše
k podávání

1 Troubu předehřejte na 220 °C nebo na gril. 

2 Připravte si bylinkovou strouhanku. Petrželku zbavte tuhých stonků, nakrájejte nahrubo a krátce promixujte. Přidejte natrhané kousky toustového chleba bez kůrky a opět společně promixujte. Bylinkovou strouhanku dejte do mísy a přisypte k ní koření Ryby Avokádo a Citronová kůra Avokádo. Přilijte 2 lžíce olivového oleje a důkladně promíchejte.

3 Filety tresky rozložte do pekáčku a lehce posypte kořenicí směsí Ryby. Pak na ně rozdělte ochucenou strouhanku. Cuketu nakrájejte podélně na klínky a spolu s rajčátky ji rozložte mezi filety. Vše pokapte olivovým olejem a pečte 10–15 minut, pod grilem stačí cca 8 minut, až strouhanka zezlátne a zelenina zkřehne.

4 Podávejte s pečenou zeleninou, vařeným brambory s máslem nebo bramborovou kaší.

NĚCO NAVÍC 

Na bramborovou kaši oloupejte 500 g středně velkých brambor (varný typ C) a uvařte je v osolené vodě doměkka. Brambory důkladně sceďte a ještě teplé rozšťouchejte. Po kouscích do nich šťouchadlem zapracujte 40 g másla a 100 ml ohřátého mléka, až je kaše hladká. Podle chuti osolte.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit