0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená treska s kořeněnou krustou

Pečená treska s kořeněnou krustou

4.3 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2333 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 319 g
Tuky 59 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravá večeře se sezonní zeleninou. Jemné rybí maso získá díky ochucené strouhance neuvěřitelný šmrnc!

Suroviny

treska 4 ks
lze nahradit jinou bělomasou mořskou rybou, po 150 g
olivový olej 3 PL
toustový chléb 4 plátek
1 PL
směs koření na ryby Ryby Avokádo
citronová kůra 1 ČL
Avokádo
petrželka 1 svazek
rajčata cherry 200 g
na větvičce
cuketa 1 ks
menší
citron
k podávání
bramborová kaše
k podávání

1 Troubu předehřejte na 220 °C nebo na gril. 

2 Připravte si bylinkovou strouhanku. Petrželku zbavte tuhých stonků, nakrájejte nahrubo a krátce promixujte. Přidejte natrhané kousky toustového chleba bez kůrky a opět společně promixujte. Bylinkovou strouhanku dejte do mísy a přisypte k ní koření Ryby Avokádo a Citronová kůra Avokádo. Přilijte 2 lžíce olivového oleje a důkladně promíchejte.

3 Filety tresky rozložte do pekáčku a lehce posypte kořenicí směsí Ryby. Pak na ně rozdělte ochucenou strouhanku. Cuketu nakrájejte podélně na klínky a spolu s rajčátky ji rozložte mezi filety. Vše pokapte olivovým olejem a pečte 10–15 minut, pod grilem stačí cca 8 minut, až strouhanka zezlátne a zelenina zkřehne.

4 Podávejte s pečenou zeleninou, vařeným brambory s máslem nebo bramborovou kaší.

NĚCO NAVÍC 

Na bramborovou kaši oloupejte 500 g středně velkých brambor (varný typ C) a uvařte je v osolené vodě doměkka. Brambory důkladně sceďte a ještě teplé rozšťouchejte. Po kouscích do nich šťouchadlem zapracujte 40 g másla a 100 ml ohřátého mléka, až je kaše hladká. Podle chuti osolte.

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
K čemu pít růžové víno
  • Tipy a triky

K čemu pít růžové víno

Růžové víno neboli rosé je lehký svěží nápoj, který se dokonale snoubí s lehkými pokrmy jídly. Vyrábí se z odrůd modrých hroznů a zejména v letě je zkrátka neodolatelné. ...

Obchod Apetit