Zdravá večeře se sezonní zeleninou. Jemné rybí maso získá díky ochucené strouhance neuvěřitelný šmrnc! Pečená treska s kořeněnou krustou je senzační letní jídlo, plné chuti a jednoduché na přípravu.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220 °C nebo na gril.
Připravte si bylinkovou strouhanku. Petrželku zbavte tuhých stonků, nakrájejte nahrubo a krátce promixujte.
Přidejte natrhané kousky toustového chleba bez kůrky a opět společně promixujte. Bylinkovou strouhanku dejte do mísy a přisypte k ní koření na ryby a sušenou citronovou kůru. Přilijte 2 lžíce olivového oleje a důkladně promíchejte.
Filety tresky rozložte do pekáčku a lehce posypte kořenicí směsí na ryby.
Pak na ně rozdělte ochucenou strouhanku. Cuketu nakrájejte podélně na klínky a spolu s rajčátky ji rozložte mezi filety. Vše pokapte olivovým olejem a pečte 10–15 minut, pod grilem stačí cca 8 minut, až strouhanka zezlátne a zelenina zkřehne.
Podávejte s pečenou zeleninou, vařeným brambory s máslem nebo bramborovou kaší.
NĚCO NAVÍC
Na bramborovou kaši oloupejte 500 g středně velkých brambor (varný typ C) a uvařte je v osolené vodě doměkka. Brambory důkladně sceďte a ještě teplé rozšťouchejte. Po kouscích do nich šťouchadlem zapracujte 40 g másla a 100 ml ohřátého mléka, až je kaše hladká. Podle chuti osolte.