Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřový šašlik s ředkvičkovým dipem

Vepřový šašlik s ředkvičkovým dipem

4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4710 kcal
Bílkoviny 212 g
Sacharidy 603 g
Tuky 150 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná dobrota z grilu. Kombinace opečeného masa a svěžího dipu je v létě nepřekonatelná.

Suroviny

nebo krkovice
rostlinný olej 6 PL
z poloviny citronu
adžika 4 ČL
špek 100 g
lze nahradit slaninou
kuliček
Na ředkvičkový dip
ředkvičky 1 svazek
máta 2 PL
nadrobno
česnek sušený 1 ČL
oregano 1 špetka
koření Oregano Avokádo
olivový olej
sůl mořská
pepř mletý

Postup

1

Maso nakrájejte na kostky o hraně asi 3 cm. V míse smíchejte olej se směsi koření Adžika Avokádo a s citronovou šťávou. Přidejte nakrájené maso a důkladně promíchejte, aby se ze všech stran obalilo kořením. Přes mísu přetáhněte plastovou fólii a nechte v lednici odležet nejméně 3 hodiny nebo přes noc do druhého dne.

2

Cibuli nakrájejte na klínky a rozdělte na jednotlivé plátky. Špek nakrájejte na silnější plátky a ty překrájte na kostky podobné velikosti jako maso. Na grilovací jehlu napichujte střídavě marinované maso, cibuli, špek a kuličky hroznového vína. Špízy opečte na grilu, roštu nebo grilovací pánvi. Trvá to asi 10–15 minut. Během opékání je průběžně otáčejte a potírejte zbytky marinády.

3

Připravte si ředkvičkový dip. Z ředkviček odstraňte nať a nakrájejte je na sirky. V míse smíchejte jogurt, mátu, citronovou šťávou a koření. Podle chuti osolte a opepřete. Dejte na 10 minut vychladit do chladničky.

4

Chleby pita překrájejte na čtvrtiny. Každý díl lehce potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C dokřupava a dozlatova. Podávejte s šašlikem a ředkvičkovým dipem.

Apetit magazín