0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřový šašlik s ředkvičkovým dipem

Vepřový šašlik s ředkvičkovým dipem

4.7 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4710 kcal
Bílkoviny 212 g
Sacharidy 603 g
Tuky 150 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná dobrota z grilu. Kombinace opečeného masa a svěžího dipu je v létě nepřekonatelná.

Suroviny

vepřová kýta 600 g
nebo krkovice
rostlinný olej 6 PL
citronová šťáva
z poloviny citronu
adžika 4 ČL
cibule bílá 2 ks
cibule červená 1 ks
špek 100 g
lze nahradit slaninou
hroznové víno 20 ks
kuliček
Na ředkvičkový dip
ředkvičky 1 svazek
jogurt řeckého typu 200 g
máta 2 PL
nadrobno
citronová šťáva 2 ČL
česnek sušený 1 ČL
oregano 1 špetka
koření Oregano Avokádo
pita 4 ks
olivový olej
sůl mořská
pepř mletý

1 Maso nakrájejte na kostky o hraně asi 3 cm. V míse smíchejte olej se směsi koření Adžika Avokádo a s citronovou šťávou. Přidejte nakrájené maso a důkladně promíchejte, aby se ze všech stran obalilo kořením. Přes mísu přetáhněte plastovou fólii a nechte v lednici odležet nejméně 3 hodiny nebo přes noc do druhého dne.

2 Cibuli nakrájejte na klínky a rozdělte na jednotlivé plátky. Špek nakrájejte na silnější plátky a ty překrájte na kostky podobné velikosti jako maso. Na grilovací jehlu napichujte střídavě marinované maso, cibuli, špek a kuličky hroznového vína. Špízy opečte na grilu, roštu nebo grilovací pánvi. Trvá to asi 10–15 minut.  Během opékání je průběžně otáčejte a potírejte zbytky marinády. 

3 Připravte si ředkvičkový dip. Z ředkviček odstraňte nať a nakrájejte je na sirky. V míse smíchejte jogurt, mátu, citronovou šťávou a koření. Podle chuti osolte a opepřete. Dejte na 10 minut vychladit do chladničky.

4 Chleby pita překrájejte na čtvrtiny.  Každý díl lehce potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C dokřupava a dozlatova. Podávejte s šašlikem a ředkvičkovým dipem.

 

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč