Vepřový šašlik s ředkvičkovým dipem

Vepřový šašlik s ředkvičkovým dipem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3203 kcal
Bílkoviny 211 g
Cukr 238 g
Tuky 150 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Snadná dobrota z grilu. Kombinace opečeného masa a svěžího dipu je v létě nepřekonatelná.

Suroviny

vepřová kýta 600 g
lze nahradit krkovicí
rostlinný olej 6 PL
citronová štáva
z poloviny citronu
koření 4 ČL
Adžika Avokádo
cibule bílá 2 ks
cibule červená 1 ks
špek 100 g
lze nahradit slaninou
20 ks
kuličky hroznového vína bílé i modré, přepůlené
Na ředkvičkový dip
ředkvičky 1 svazek
jogurt řeckého typu 200 g
lze nahradit hustým smetanovým
máta 2 PL
nadrobno
citronová štáva 2 ČL
česnek sušený 1 ČL
Česnek sušený Avokádo
oregano 1 špetka
koření Oregano Avokádo
pita 4 ks
olivový olej
sůl mořská
pepř mletý

1 Maso nakrájejte na kostky o hraně asi 3 cm. V míse smíchejte olej se směsi koření Adžika Avokádo a s citronovou šťávou. Přidejte nakrájené maso a důkladně promíchejte, aby se ze všech stran obalilo kořením. Přes mísu přetáhněte plastovou fólii a nechte v lednici odležet nejméně 3 hodiny nebo přes noc do druhého dne.

2 Cibuli nakrájejte na klínky a rozdělte na jednotlivé plátky. Špek nakrájejte na silnější plátky a ty překrájte na kostky podobné velikosti jako maso. Na grilovací jehlu napichujte střídavě marinované maso, cibuli, špek a kuličky hroznového vína. Špízy opečte na grilu, roštu nebo grilovací pánvi. Trvá to asi 10–15 minut.  Během opékání je průběžně otáčejte a potírejte zbytky marinády. 

3 Připravte si ředkvičkový dip. Z ředkviček odstraňte nať a nakrájejte je na sirky. V míse smíchejte jogurt, mátu, citronovou šťávou a koření. Podle chuti osolte a opepřete. Dejte na 10 minut vychladit do chladničky.

4 Chleby pita překrájejte na čtvrtiny.  Každý díl lehce potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C dokřupava a dozlatova. Podávejte s šašlikem a ředkvičkovým dipem.

 

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...

Obchod Apetit