0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ramen s uzeným kuřetem a kukuřicí

Ramen s uzeným kuřetem a kukuřicí

2.3 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6801 kcal
Bílkoviny 600 g
Sacharidy 224 g
Tuky 359 g
Vláknina 119 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V původním receptu se maso udí na pařáčku těsně před přípravou, u nás se ale uzené kuře dá běžně koupit. 

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
prsní uzené
kukuřice 1
mražená
400 g
nudle ramen
vývar 1.2 l
jarní cibulka 1 svazek
vejce 4 ks
vařená naměkko, přepůlená
černá sezamová semínka na posypání
řasa nori 4
k podávání
Na vývar
rostlinný olej 3 PL
česnek 8 stroužků
rozmáčknutý
cibule 1 ks
nakrájená na plátky
zázvor (čerstvý) 8 ks
čerstvý, tenké plátky
500 g
uzená krkovice nebo 1 kg vepřových žeber, na plátky
kuřecí křídla 1.8 kg
nebo skelety
voda 4 l
35 g
houby šitaké sušené
řasa kombu 10 cm

1 Nejdříve si připravte masový vývar. Na rostlinném oleji stroužky česneku, cibuli a plátky čerstvého zázvoru asi 20 minut dočervena. Pak odložte. Do hrnce dejte uzenou krkovici nebo vepřová žebra (nejlépe napřed nasucho opečených v troubě), na plátky, a kuřecí křídla nebo skelety a zalijte vodou tak, aby bylo vše ponořené. Přiveďte k varu, pak ztlumte na střední plamen a nechte vařit 10 minut. Slijte a hrnec vysušte. Uzené a křídla nebo skelety propláchněte studenou tekoucí vodou a vraťte do hrnce. Zalijte 4 litry vody a přidejte houby šiitake. Přiveďte k varu, ztlumte na střední plamen, přidejte opečenou česnekovou směs a vařte 1 hodinu. Pak přidejte řasu kombu a vařte ještě 15 minut. Přeceďte – výsledkem by měly být asi 2 litry vývaru. Lze jej připravit 4 dny předem, zbylý můžete zamrazit. 

Uzená kuřecí prsa prohřejte krátce na pánvi a nakrájejte na úhledné plátky. Kukuřici uvařte na páře. Nudle uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a sceďte. Rozdělte nudle do misek, doplňte kukuřicí, zalijte vývarem, ozdobte kuřetem a vejcem naměkko. Posypte jarní cibulkou, černými sezamovými semínky a doplňte řasou nori. Podávejte horké. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....

Obchod Apetit