Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ramen s uzeným kuřetem a kukuřicí
Ramen s uzeným kuřetem a kukuřicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ramen s uzeným kuřetem a kukuřicí

2.5/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7437 kcal
Bílkoviny 681 g
Sacharidy 236 g
Tuky 389 g
Vláknina 120 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V původním receptu se maso udí na pařáčku těsně před přípravou, u nás se ale uzené kuře dá běžně koupit. 

Suroviny

mražená
nudle 400 g
ramen
vývar 1,2 l
jarní cibulka 1 svazek
vejce 4 ks
naměkko, přepůlená
sezamová semínka
černá, na posypání
řasa nori 4 ks
k podávání
Na vývar
rostlinný olej 3 PL
česnek 8 stroužků
rozmáčknutý
na plátky
zázvor (čerstvý) 8 ks
na plátky
krkovice na plátky nebo žebra
nebo skelety
voda 4 l
šiitake 35 g
zelená řasa
kombu

Postup

1

Nejdříve si připravte masový vývar. Na rostlinném oleji stroužky česneku, cibuli a plátky čerstvého zázvoru asi 20 minut dočervena. Pak odložte. Do hrnce dejte uzenou krkovici nebo vepřová žebra (nejlépe napřed nasucho opečených v troubě), na plátky, a kuřecí křídla nebo skelety a zalijte vodou tak, aby bylo vše ponořené. Přiveďte k varu, pak ztlumte na střední plamen a nechte vařit 10 minut. Slijte a hrnec vysušte. Uzené a křídla nebo skelety propláchněte studenou tekoucí vodou a vraťte do hrnce. Zalijte 4 litry vody a přidejte houby šiitake. Přiveďte k varu, ztlumte na střední plamen, přidejte opečenou česnekovou směs a vařte 1 hodinu. Pak přidejte řasu kombu a vařte ještě 15 minut. Přeceďte – výsledkem by měly být asi 2 litry vývaru. Lze jej připravit 4 dny předem, zbylý můžete zamrazit. 

 

2

Uzená kuřecí prsa prohřejte krátce na pánvi a nakrájejte na úhledné plátky. Kukuřici uvařte na páře. Nudle uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a sceďte. Rozdělte nudle do misek, doplňte kukuřicí, zalijte vývarem, ozdobte kuřetem a vejcem naměkko. Posypte jarní cibulkou, černými sezamovými semínky a doplňte řasou nori. Podávejte horké. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč