Ramen s uzeným kuřetem a kukuřicí

Ramen s uzeným kuřetem a kukuřicí

Hodnocení receptu
Průměr: 2.2 ()
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6801 kcal
Bílkoviny 600 g
Cukr 224 g
Tuky 359 g
Vláknina 119 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

V původním receptu se maso udí na pařáčku těsně před přípravou, u nás se ale uzené kuře dá běžně koupit. 

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
prsní uzené
kukuřice 1
mražená
400 g
nudle ramen
vývar 1.2 l
jarní cibulka 1 svazek
vejce 4 ks
vařená naměkko, přepůlená
černá sezamová semínka na posypání
řasa nori 4
k podávání
Na vývar
rostlinný olej 3 PL
česnek 8 stroužků
rozmáčknutý
cibule 1 ks
nakrájená na plátky
zázvor (čerstvý) 8 ks
čerstvý, tenké plátky
500 g
uzená krkovice nebo 1 kg vepřových žeber, na plátky
kuřecí křídla 1.8 kg
nebo skelety
voda 4 l
35 g
houby šitaké sušené
řasa kombu 10 cm

1 Nejdříve si připravte masový vývar. Na rostlinném oleji stroužky česneku, cibuli a plátky čerstvého zázvoru asi 20 minut dočervena. Pak odložte. Do hrnce dejte uzenou krkovici nebo vepřová žebra (nejlépe napřed nasucho opečených v troubě), na plátky, a kuřecí křídla nebo skelety a zalijte vodou tak, aby bylo vše ponořené. Přiveďte k varu, pak ztlumte na střední plamen a nechte vařit 10 minut. Slijte a hrnec vysušte. Uzené a křídla nebo skelety propláchněte studenou tekoucí vodou a vraťte do hrnce. Zalijte 4 litry vody a přidejte houby šiitake. Přiveďte k varu, ztlumte na střední plamen, přidejte opečenou česnekovou směs a vařte 1 hodinu. Pak přidejte řasu kombu a vařte ještě 15 minut. Přeceďte – výsledkem by měly být asi 2 litry vývaru. Lze jej připravit 4 dny předem, zbylý můžete zamrazit. 

Uzená kuřecí prsa prohřejte krátce na pánvi a nakrájejte na úhledné plátky. Kukuřici uvařte na páře. Nudle uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a sceďte. Rozdělte nudle do misek, doplňte kukuřicí, zalijte vývarem, ozdobte kuřetem a vejcem naměkko. Posypte jarní cibulkou, černými sezamovými semínky a doplňte řasou nori. Podávejte horké. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...
  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...
  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit