Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ramen s uzeným kuřetem a kukuřicí
Ramen s uzeným kuřetem a kukuřicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ramen s uzeným kuřetem a kukuřicí

2.5/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7437 kcal
Bílkoviny 681 g
Sacharidy 236 g
Tuky 389 g
Vláknina 120 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V původním receptu se maso udí na pařáčku těsně před přípravou, u nás se ale uzené kuře dá běžně koupit. 

Suroviny

mražená
nudle 400 g
ramen
vývar 1,2 l
jarní cibulka 1 svazek
vejce 4 ks
naměkko, přepůlená
sezamová semínka
černá, na posypání
řasa nori 4 ks
k podávání
Na vývar
rostlinný olej 3 PL
česnek 8 stroužků
rozmáčknutý
na plátky
zázvor (čerstvý) 8 ks
na plátky
krkovice na plátky nebo žebra
nebo skelety
voda 4 l
šiitake 35 g
zelená řasa
kombu

Postup

1

Nejdříve si připravte masový vývar. Na rostlinném oleji stroužky česneku, cibuli a plátky čerstvého zázvoru asi 20 minut dočervena. Pak odložte. Do hrnce dejte uzenou krkovici nebo vepřová žebra (nejlépe napřed nasucho opečených v troubě), na plátky, a kuřecí křídla nebo skelety a zalijte vodou tak, aby bylo vše ponořené. Přiveďte k varu, pak ztlumte na střední plamen a nechte vařit 10 minut. Slijte a hrnec vysušte. Uzené a křídla nebo skelety propláchněte studenou tekoucí vodou a vraťte do hrnce. Zalijte 4 litry vody a přidejte houby šiitake. Přiveďte k varu, ztlumte na střední plamen, přidejte opečenou česnekovou směs a vařte 1 hodinu. Pak přidejte řasu kombu a vařte ještě 15 minut. Přeceďte – výsledkem by měly být asi 2 litry vývaru. Lze jej připravit 4 dny předem, zbylý můžete zamrazit. 

 

2

Uzená kuřecí prsa prohřejte krátce na pánvi a nakrájejte na úhledné plátky. Kukuřici uvařte na páře. Nudle uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a sceďte. Rozdělte nudle do misek, doplňte kukuřicí, zalijte vývarem, ozdobte kuřetem a vejcem naměkko. Posypte jarní cibulkou, černými sezamovými semínky a doplňte řasou nori. Podávejte horké. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...