Red Velvet s oreo naplní , ganache a pusinkovými větrníčky

Red Velvet s oreo naplní , ganache a pusinkovými větrníčky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus-

500g - hladká mouka

350g - cukr krupice

  30g - kakao holandského typu

230g - maslo

 0,5l - podmáslí

    4ks vejce

    2 lžičky vanilkový extrakt

    3 lžičky ocet vinný

    2 lžičky jedlá soda

    1 lžička potravinářské barvivo červené

    2 špetky soli

Krém

500g mascarpone

600 mililitrů šlehačky 40%

2  vanilkový cukr

1 lžička vanilkový extrakt

200g moučkový cukr

2 ztužovače do smetany

2 balíčky oreo( cca 8 sušenek)

Ganache

100 mililitrů šlehačky 

230 g čokoláda 70%

Pusinky

2 bílky

110g krupiový cukr

0,5 lžičky vanilkový extrakt

1 polévková lžíce škrobu

0,5 lžičky vinného octa

Dortová forma 21 cm, pokud nemáte dvě formy je lepší rozdělit ingredience na korpus na dva díly po dvou korpusech.

Na ozdobu 0,250 g jahod

 

 

Troubu rozehřejeme na 175 stupňů, vymažeme dortové formy pořádně máslem.

Mouku smícháme se solí a kakem, vedle v míse ušleháme změklé máslo s krup. cukrem asi tak 4 minutky, postupně k máslu přidáváme vejce vždy dobře prošlehat, nakonec vanilkový extrakt.

Podmáslí promícháme s gelovým barvivem a pomalu přidáváme na střídačku s moukou do másla

šlehač nastavíme na nižší stupeň, ve skleničce smíchat ocet s jedlou sodou, vznikne pěna kterou rychle vmíchejte do těsta, těsto rodělte do dvou forem rovnoměrně a pečte asi asi 30min. poznáte podle špejle. Po upečení nechat zchladnout , poté vyndat z formy a oba korpusy proříznout a seříznou vrch do roviny pokud je třeba.

V rendlíku zahřat šlehačku jak začne po krajích perlit přelijem s ní čokoládu kterou jsme si rozlámali do misky a necháme 10 minut stát , pak metlou promícháme.

Pusinky si připravuji den předem dva bílky s cukrem šleháme do tuha cca 5 minut pak přidáme škrob , extrakt a ocet. Směs dáme do zdobícího sáčku a na pečící papír nastříkáme pusinky. Pečeme 140% na 10 minut pak cca 120% asi 15 až 20 minut podle velikosti.

Mascarpone dáme do vyšší mísy přilijeme šlehačku a přidáme ztužovač, ušleháme do tuha nakonec přidáme van. cukr., moučkový cukr, van. extrakt. prošlehame . Potom dáme na stranu jednu třetinu ktému tu použijeme na potření dortu, do zbylého krému rozdrobíme oreo sušenky a promícháme stěrkou. Promažeme korpusy navrstvíme na sebe , pak vezmeme krém odložený stranou a natřeme strany korpusu. Vezmeme ganache tři lžíce dame stranou na promazání pusinek zbytek nalijeme na korpus a stěrkou lehce rozetřeme aby lehce ztekla přez hranu dortu, necháme trocu ztuhnout a ozdobíme pusinkovými větrníčky a jahodami. 

Autor: petra1976

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit