0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Red Velvet s oreo naplní a pusinkovými větrníčky

Red Velvet s oreo naplní a pusinkovými větrníčky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 17749 kcal
Bílkoviny 300 g
Sacharidy 1994 g
Tuky 917 g
Vláknina 129 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
mouka pšeničná hladká 500 g
krupicový cukr 350 g
kakao holandského typu 30 g
máslo 230 g
podmáslí 500 ml
vejce 4 ks
vanilkový extrakt 2 ČL
vinný ocet bílý 3 ČL
jedlá soda 2 ČL
potravinářské barvivo 1 ČL
červené
sůl 2 špetky
Krém
mascarpone 500 g
smetana ke šlehání 600 ml
vanilkový cukr 2 bal
vanilkový extrakt 1 ČL
moučkový cukr 200 g
ztužovač 2 bal
sušenky 8 ks
oreo
Ganache
smetana ke šlehání 100 ml
čokoláda 230 g
70%
Pusinky
bílek 2 ks
krupicový cukr 110 g
vanilkový extrakt 0.5 ČL
škrob 1 PL
vinný ocet bílý 0.5 ČL
Na ozdobu
jahody

Postup

1

Troubu rozehřejeme na 175 stupňů, vymažeme dortové formy pořádně máslem.

2

Mouku smícháme se solí a kakem, vedle v míse ušleháme změklé máslo s krup. cukrem asi tak 4 minutky, postupně k máslu přidáváme vejce vždy dobře prošlehat, nakonec vanilkový extrakt.

3

Podmáslí promícháme s gelovým barvivem a pomalu přidáváme na střídačku s moukou do másla

4

šlehač nastavíme na nižší stupeň, ve skleničce smíchat ocet s jedlou sodou, vznikne pěna kterou rychle vmíchejte do těsta, těsto rodělte do dvou forem rovnoměrně a pečte asi asi 30min. poznáte podle špejle.

5

Po upečení nechat zchladnout , poté vyndat z formy a oba korpusy proříznout a seříznou vrch do roviny pokud je třeba.

6

V rendlíku zahřat šlehačku jak začne po krajích perlit přelijem s ní čokoládu kterou jsme si rozlámali do misky a necháme 10 minut stát , pak metlou promícháme.

7

Pusinky si připravuji den předem dva bílky s cukrem šleháme do tuha cca 5 minut pak přidáme škrob , extrakt a ocet. Směs dáme do zdobícího sáčku a na pečící papír nastříkáme pusinky. Pečeme 140% na 10 minut pak cca 120% asi 15 až 20 minut podle velikosti.

8

Mascarpone dáme do vyšší mísy přilijeme šlehačku a přidáme ztužovač, ušleháme do tuha nakonec přidáme van. cukr., moučkový cukr, van. extrakt. prošlehame .

9

Potom dáme na stranu jednu třetinu ktému tu použijeme na potření dortu, do zbylého krému rozdrobíme oreo sušenky a promícháme stěrkou.

10

Promažeme korpusy navrstvíme na sebe , pak vezmeme krém odložený stranou a natřeme strany korpusu.

11

Vezmeme ganache tři lžíce dame stranou na promazání pusinek zbytek nalijeme na korpus a stěrkou lehce rozetřeme aby lehce ztekla přez hranu dortu, necháme trocu ztuhnout a ozdobíme pusinkovými větrníčky a jahodami. 

Autor: petra1976

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit