Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Red Velvet s oreo naplní a pusinkovými větrníčky

Red Velvet s oreo naplní a pusinkovými větrníčky

Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 17749 kcal
Bílkoviny 300 g
Sacharidy 1994 g
Tuky 917 g
Vláknina 129 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
máslo 230 g
vejce 4 ks
vanilkový extrakt 2 ČL
vinný ocet bílý 3 ČL
sůl 2 špetky
Krém
vanilkový extrakt 1 ČL
sušenky 8 ks
oreo
Ganache
70%
Pusinky
vanilkový extrakt ½ ČL
škrob 1 PL
vinný ocet bílý ½ ČL
Na ozdobu

Postup

1

Troubu rozehřejeme na 175 stupňů, vymažeme dortové formy pořádně máslem.

2

Mouku smícháme se solí a kakem, vedle v míse ušleháme změklé máslo s krup. cukrem asi tak 4 minutky, postupně k máslu přidáváme vejce vždy dobře prošlehat, nakonec vanilkový extrakt.

3

Podmáslí promícháme s gelovým barvivem a pomalu přidáváme na střídačku s moukou do másla

4

šlehač nastavíme na nižší stupeň, ve skleničce smíchat ocet s jedlou sodou, vznikne pěna kterou rychle vmíchejte do těsta, těsto rodělte do dvou forem rovnoměrně a pečte asi asi 30min. poznáte podle špejle.

5

Po upečení nechat zchladnout , poté vyndat z formy a oba korpusy proříznout a seříznou vrch do roviny pokud je třeba.

6

V rendlíku zahřat šlehačku jak začne po krajích perlit přelijem s ní čokoládu kterou jsme si rozlámali do misky a necháme 10 minut stát , pak metlou promícháme.

7

Pusinky si připravuji den předem dva bílky s cukrem šleháme do tuha cca 5 minut pak přidáme škrob , extrakt a ocet. Směs dáme do zdobícího sáčku a na pečící papír nastříkáme pusinky. Pečeme 140% na 10 minut pak cca 120% asi 15 až 20 minut podle velikosti.

8

Mascarpone dáme do vyšší mísy přilijeme šlehačku a přidáme ztužovač, ušleháme do tuha nakonec přidáme van. cukr., moučkový cukr, van. extrakt. prošlehame .

9

Potom dáme na stranu jednu třetinu ktému tu použijeme na potření dortu, do zbylého krému rozdrobíme oreo sušenky a promícháme stěrkou.

10

Promažeme korpusy navrstvíme na sebe , pak vezmeme krém odložený stranou a natřeme strany korpusu.

11

Vezmeme ganache tři lžíce dame stranou na promazání pusinek zbytek nalijeme na korpus a stěrkou lehce rozetřeme aby lehce ztekla přez hranu dortu, necháme trocu ztuhnout a ozdobíme pusinkovými větrníčky a jahodami. 

Autor: petra1976

Apetit magazín