Suroviny
Postup
Troubu rozehřejeme na 175 stupňů, vymažeme dortové formy pořádně máslem.
Mouku smícháme se solí a kakem, vedle v míse ušleháme změklé máslo s krup. cukrem asi tak 4 minutky, postupně k máslu přidáváme vejce vždy dobře prošlehat, nakonec vanilkový extrakt.
Podmáslí promícháme s gelovým barvivem a pomalu přidáváme na střídačku s moukou do másla
šlehač nastavíme na nižší stupeň, ve skleničce smíchat ocet s jedlou sodou, vznikne pěna kterou rychle vmíchejte do těsta, těsto rodělte do dvou forem rovnoměrně a pečte asi asi 30min. poznáte podle špejle.
Po upečení nechat zchladnout , poté vyndat z formy a oba korpusy proříznout a seříznou vrch do roviny pokud je třeba.
V rendlíku zahřat šlehačku jak začne po krajích perlit přelijem s ní čokoládu kterou jsme si rozlámali do misky a necháme 10 minut stát , pak metlou promícháme.
Pusinky si připravuji den předem dva bílky s cukrem šleháme do tuha cca 5 minut pak přidáme škrob , extrakt a ocet. Směs dáme do zdobícího sáčku a na pečící papír nastříkáme pusinky. Pečeme 140% na 10 minut pak cca 120% asi 15 až 20 minut podle velikosti.
Mascarpone dáme do vyšší mísy přilijeme šlehačku a přidáme ztužovač, ušleháme do tuha nakonec přidáme van. cukr., moučkový cukr, van. extrakt. prošlehame .
Potom dáme na stranu jednu třetinu ktému tu použijeme na potření dortu, do zbylého krému rozdrobíme oreo sušenky a promícháme stěrkou.
Promažeme korpusy navrstvíme na sebe , pak vezmeme krém odložený stranou a natřeme strany korpusu.
Vezmeme ganache tři lžíce dame stranou na promazání pusinek zbytek nalijeme na korpus a stěrkou lehce rozetřeme aby lehce ztekla přez hranu dortu, necháme trocu ztuhnout a ozdobíme pusinkovými větrníčky a jahodami.