Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Red Velvet s oreo naplní a pusinkovými větrníčky

Red Velvet s oreo naplní a pusinkovými větrníčky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 17749 kcal
Bílkoviny 300 g
Sacharidy 1994 g
Tuky 917 g
Vláknina 129 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
máslo 230 g
vejce 4 ks
vanilkový extrakt 2 ČL
vinný ocet bílý 3 ČL
sůl 2 špetky
Krém
vanilkový extrakt 1 ČL
sušenky 8 ks
oreo
Ganache
70%
Pusinky
vanilkový extrakt ½ ČL
škrob 1 PL
vinný ocet bílý ½ ČL
Na ozdobu

Postup

1

Troubu rozehřejeme na 175 stupňů, vymažeme dortové formy pořádně máslem.

2

Mouku smícháme se solí a kakem, vedle v míse ušleháme změklé máslo s krup. cukrem asi tak 4 minutky, postupně k máslu přidáváme vejce vždy dobře prošlehat, nakonec vanilkový extrakt.

3

Podmáslí promícháme s gelovým barvivem a pomalu přidáváme na střídačku s moukou do másla

4

šlehač nastavíme na nižší stupeň, ve skleničce smíchat ocet s jedlou sodou, vznikne pěna kterou rychle vmíchejte do těsta, těsto rodělte do dvou forem rovnoměrně a pečte asi asi 30min. poznáte podle špejle.

5

Po upečení nechat zchladnout , poté vyndat z formy a oba korpusy proříznout a seříznou vrch do roviny pokud je třeba.

6

V rendlíku zahřat šlehačku jak začne po krajích perlit přelijem s ní čokoládu kterou jsme si rozlámali do misky a necháme 10 minut stát , pak metlou promícháme.

7

Pusinky si připravuji den předem dva bílky s cukrem šleháme do tuha cca 5 minut pak přidáme škrob , extrakt a ocet. Směs dáme do zdobícího sáčku a na pečící papír nastříkáme pusinky. Pečeme 140% na 10 minut pak cca 120% asi 15 až 20 minut podle velikosti.

8

Mascarpone dáme do vyšší mísy přilijeme šlehačku a přidáme ztužovač, ušleháme do tuha nakonec přidáme van. cukr., moučkový cukr, van. extrakt. prošlehame .

9

Potom dáme na stranu jednu třetinu ktému tu použijeme na potření dortu, do zbylého krému rozdrobíme oreo sušenky a promícháme stěrkou.

10

Promažeme korpusy navrstvíme na sebe , pak vezmeme krém odložený stranou a natřeme strany korpusu.

11

Vezmeme ganache tři lžíce dame stranou na promazání pusinek zbytek nalijeme na korpus a stěrkou lehce rozetřeme aby lehce ztekla přez hranu dortu, necháme trocu ztuhnout a ozdobíme pusinkovými větrníčky a jahodami. 

Autor: petra1976

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč