0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Růžičková kapusta zapečená se sýrem

Růžičková kapusta zapečená se sýrem

4.5 / 5. Počet hodnocení: 36
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1402 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 68 g
Tuky 76 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kapustičky zůstanou lahodně křupavé, a krásně tak kontrastují s krémově roztaveným sýrem. Lahůdka!

Suroviny

růžičková kapusta 1 kg
očištěná
mozzarella 200 g
na kousky
sýr 200 g
Blaťácké zlato, na kousky
sůl
pepř
olivový olej

Postup

1

Kapustičky pět minut povařte v osolené vodě a ihned propláchněte studenou.

2

Překrojte napůl, naklaďte spolu se sýry do pekáčku, opepřete a zakápněte olejem.

3

Pečte deset až patnáct minut při 180 °C, aby se sýr roztavil.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Komentáře

Anonym

Vynikající, pekla jsem si na svatb. hostinu. Místo bláťáckého zlata je možno použít i dobrý uzený eidam.

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč