Česká sladkovodní ryba v luxusní úpravě
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Cibuli a petržel na pyré vložte do pekáče, osolte, opepřete a přidejte špetku cukru. Přikryjte alobalem a pečte asi 50 minut. Pak rozmixujte dohladka.
Na omáčku na oleji orestujte šalotku s odrhnutými lístky tymiánu, zastříkněte bílým vínem a nechte vyvařit. Poté přilijte mrkvovou šťávu, vývar a šťávu z limetky. Zredukujte na 1/3, pak přidejte špetku šafránu a dochuťte solí a pepřem.
Mrkev, celer a cuketu nakrájejte na plátky a v osolené vodě vařte minutu do poloměkka.
V pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm osoleného a opepřeného pstruha – jeden filet pak položte na talíř kůží dolů a potřete cibulovopetrželovým pyré.
Na pánvi po pstruhovi krátce opečte povařenou zeleninu a navršte ji na pstruha s pyré, přiklopte druhým filetem a přelijte omáčkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jídlo bez výčitek: Lehce, svobodně a bez hladu(32 receptů )