Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pstruh s petrželovo-cibulovým pyré a lehkou šafránovou omáčkou

Pstruh s petrželovo-cibulovým pyré a lehkou šafránovou omáčkou

2/5 Počet hodnocení: 11
Do 20 minut pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 674 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 23 g
Tuky 42 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Česká sladkovodní ryba v luxusní úpravě

Suroviny

pstruh 2 ks
filety, bez kostí , s kůží
máslo plátek
mrkev 30 g
celer 30 g
sůl
pepř mletý
Na pyré
nakrájená
petržel 20 g
nakrájená
Na omáčku
malá, nakrájená nadrobno
olej 1 PL
100 ml
šťáva z mrkve čerstvě vylisovaná
limetková šťáva z 1/4 limety
vývar zeleninový 100 ml
tymián
šafrán

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Cibuli a petržel na pyré vložte do pekáče, osolte, opepřete a přidejte špetku cukru. Přikryjte alobalem a pečte asi 50 minut. Pak rozmixujte dohladka.

2

Na omáčku na oleji orestujte šalotku s odrhnutými lístky tymiánu, zastříkněte bílým vínem a nechte vyvařit. Poté přilijte mrkvovou šťávu, vývar a šťávu z limetky. Zredukujte na 1/3, pak přidejte špetku šafránu a dochuťte solí a pepřem.

3

Mrkev, celer a cuketu nakrájejte na plátky a v osolené vodě vařte minutu do poloměkka.

4

V pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm osoleného a opepřeného pstruha – jeden filet pak položte na talíř kůží dolů a potřete cibulovopetrželovým pyré.

5

Na pánvi po pstruhovi krátce opečte povařenou zeleninu a navršte ji na pstruha s pyré, přiklopte druhým filetem a přelijte omáčkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...