0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pstruh s petrželovo-cibulovým pyré a lehkou šafránovou omáčkou

Pstruh s petrželovo-cibulovým pyré a lehkou šafránovou omáčkou

2 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 20 minut pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 674 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 23 g
Tuky 42 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Česká sladkovodní ryba v luxusní úpravě

Suroviny

pstruh 2 ks
filety, bez kostí , s kůží
máslo plátek
mrkev 30 g
celer 30 g
cuketa 30 g
sůl
pepř mletý
Na pyré
cibule 20 g
nakrájená
petržel 20 g
nakrájená
krupicový cukr špetka
Na omáčku
šalotka 1 ks
malá, nakrájená nadrobno
olej 1 PL
víno bílé 40 ml
100 ml
šťáva z mrkve čerstvě vylisovaná
limetková šťáva z 1/4 limety
vývar zeleninový 100 ml
tymián
šafrán

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Cibuli a petržel na pyré vložte do pekáče, osolte, opepřete a přidejte špetku cukru. Přikryjte alobalem a pečte asi 50 minut. Pak rozmixujte dohladka.

2

Na omáčku na oleji orestujte šalotku s odrhnutými lístky tymiánu, zastříkněte bílým vínem a nechte vyvařit. Poté přilijte mrkvovou šťávu, vývar a šťávu z limetky. Zredukujte na 1/3, pak přidejte špetku šafránu a dochuťte solí a pepřem.

3

Mrkev, celer a cuketu nakrájejte na plátky a v osolené vodě vařte minutu do poloměkka.

4

V pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm osoleného a opepřeného pstruha – jeden filet pak položte na talíř kůží dolů a potřete cibulovopetrželovým pyré.

5

Na pánvi po pstruhovi krátce opečte povařenou zeleninu a navršte ji na pstruha s pyré, přiklopte druhým filetem a přelijte omáčkou.

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit