Mexický rybí salát

Mexický rybí salát

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 149 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 25 g
Tuky 1 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Použít můžete jakoukoli čerstvou rybu se soudržným masem. Hodí se nejen mořský ďas, ale i treska nebo třeba losos. Dbejte na to, aby byla ryba co nejčerstvější, protože se ‚uvaří‘ jen v limetové šťávě a jí se tak vlastně zasyrova.

Suroviny

250 g
mořský ďas
oregano 0.5 ČL
sůl 1 ČL
limetová šťáva 80 ml
jarní cibulka 3 ks
najemno
chilli paprička 1 PL
najemno, podle chuti zbavené semínek
koriandr 4 PL
nasekaný
kukuřičné chipsy nachos, k podávání

1 Rybu nakrájejte na co nejmenší kousky, vložte do mísy, posypte oreganem, osolte a zalijte limetovou šťávou. Nechte 8 minut marinovat.

2 Směs přesuňte do cedníku a nechte vykapat tekutiny. Potom rybu zlehka smíchejte s jarní cibulkou, chilli papričkou a koriandrem. Navršte na nachos nebo jen přendejte do misky a podávejte s nachos, aby si každý z hostů mohl nabrat sám.

NĚCO NAVÍC
Místo nachos můžete rybu podávat na krajíčcích opečené bagety.

 

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit