Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rýže s krevetami nazeleno z jedné pánve
Rýže s krevetami nazeleno z jedné pánve
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rýže s krevetami nazeleno z jedné pánve

4.5/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4873 kcal
Bílkoviny 229 g
Sacharidy 705 g
Tuky 50 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rýži s krevetami zvládne i začátečník, je to příjemná lehká večeře. K její přípravě navíc budete potřebovat pouze jednu pánev. Limetová šťáva, jarní cibulka a čerstvý koriadr dodají jídlu svěží chuť. 

Suroviny

olivový olej panenský 1 PL
nakrájená nadrobno
paprička zbavená semínek, nakrájená natenko
zbavená semínek, nakrájená na proužky
česnek 2 stroužky
nasekané nadrobno
rýže dlouhozrnná 200 g
propláchnuté
vývar kuřecí 500 ml
nebo zeleninový vývar
sůl
pepř
čerstvě mletý
krevety 500 g
mražené (rozmrazené), syrové, loupané
bazalkové pesto 4 PL
nebo podle chuti + navíc k podávání
limetová šťáva
z 1 limety
klínky k podávání
jarní cibulka
nasekaná k podávání
koriandr čerstvý
nasekaná k podávání

Postup

1

Ve velké hluboké pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli, chilli papričku i papriku a opékejte doměkka, cca 5 minut. Přidejte česnek a nechte asi minutu rozvonět. Vsypte rýži a další minutu opékejte.

2

Vlijte vývar, podle chuti osolte a opepřete. Přiveďte k varu, pak zmírněte oheň. Přiklopte a vařte, aby rýže byla skoro hotová, okolo 12 minut, občas promíchejte.

3

V misce promíchejte krevety se solí a pepřem. Přidejte je do pánve a vmíchejte do rýže. Přiklopte a doduste, aby krevety zrůžověly a rýže změkla, zhruba 5 minut. Vmíchejte pesto a limetovou šťávu, dosolte a dopepřete. Podávejte posypané jarními cibulkami a koriandrem. Doplňte klínky limety na pokapání a miskou s dalším pestem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín