Rýži s krevetami zvládne i začátečník, je to příjemná lehká večeře. K její přípravě navíc budete potřebovat pouze jednu pánev. Limetová šťáva, jarní cibulka a čerstvý koriadr dodají jídlu svěží chuť.
Suroviny
Postup
Ve velké hluboké pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli, chilli papričku i papriku a opékejte doměkka, cca 5 minut. Přidejte česnek a nechte asi minutu rozvonět. Vsypte rýži a další minutu opékejte.
Vlijte vývar, podle chuti osolte a opepřete. Přiveďte k varu, pak zmírněte oheň. Přiklopte a vařte, aby rýže byla skoro hotová, okolo 12 minut, občas promíchejte.
V misce promíchejte krevety se solí a pepřem. Přidejte je do pánve a vmíchejte do rýže. Přiklopte a doduste, aby krevety zrůžověly a rýže změkla, zhruba 5 minut. Vmíchejte pesto a limetovou šťávu, dosolte a dopepřete. Podávejte posypané jarními cibulkami a koriandrem. Doplňte klínky limety na pokapání a miskou s dalším pestem.