Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sabich
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2597 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 237 g
Tuky 131 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sabich je jedním ze základů izraelského fastfoodu: jde o chléb pita plněný grilovanými lilky, vařenými vejci, zeleninou a tahini. Tohle prostě musíte ochutnat!

Suroviny

okurka ¼ ČL
na drobné kostičky
zralá, na kostičky
jarní cibulka 3 ks
nakrájená najemno
z 1/2 citronu
sůl
olivový olej 3 PL
lilek 1 ks
350 g, nakrájený na dlouhé tenké plátky
nahřátá
vejce 2 ks
natvrdo, nakrájená na kolečka
libovolná, k podávání
Na bylinkové tahini
petrželka 2 hrsti
hladkolistá, nasekaná
máta 2 hrsti
nasekaná
sůl

Postup

1

Do misky dejte okurku, rajčata a jarní cibulku. Přilijte citronovou šťávu, osolte a promíchejte.

2

Na bylinkové tahini vložte všechny přísady
do vyšší a užší nádoby, přidejte 6 lžic vody, osolte a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

3

Rozpalte nepřilnavou nebo grilovací pánev. Do mělké misky nalijte olej, osolte, přidejte lilek a obalte jej v oleji. Pak ho opékejte na pánvi, každou dávku z každé strany 2–3 minuty, dokud nebude lilek příjemně kouřový a měkký.

4

Chleby pita rozřízněte, aby vznikly kapsy,
a naplňte je vejci, připravenou zeleninou a grilovanými lilky. Pokapejte bylinkovým tahini a podle chuti přidejte svou oblíbenou chilli omáčku.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...