Sabich je jedním ze základů izraelského fastfoodu: jde o chléb pita plněný grilovanými lilky, vařenými vejci, zeleninou a tahini. Tohle prostě musíte ochutnat!
Suroviny
Postup
Do misky dejte okurku, rajčata a jarní cibulku. Přilijte citronovou šťávu, osolte a promíchejte.
Na bylinkové tahini vložte všechny přísady
do vyšší a užší nádoby, přidejte 6 lžic vody, osolte a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
Rozpalte nepřilnavou nebo grilovací pánev. Do mělké misky nalijte olej, osolte, přidejte lilek a obalte jej v oleji. Pak ho opékejte na pánvi, každou dávku z každé strany 2–3 minuty, dokud nebude lilek příjemně kouřový a měkký.
Chleby pita rozřízněte, aby vznikly kapsy,
a naplňte je vejci, připravenou zeleninou a grilovanými lilky. Pokapejte bylinkovým tahini a podle chuti přidejte svou oblíbenou chilli omáčku.
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.