0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sabich s bylinkovým tahini

Sabich
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sabich s bylinkovým tahini

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2597 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 237 g
Tuky 131 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sabich je jedním ze základů izraelského fastfoodu: jde o chléb pita plněný grilovanými lilky, vařenými vejci, zeleninou a tahini. Tohle prostě musíte ochutnat!

Suroviny

okurka 0.25 ČL
na drobné kostičky
rajče 4 ks
zralá, na kostičky
jarní cibulka 3 ks
nakrájená najemno
citronová štáva
z 1/2 citronu
sůl
olivový olej 3 PL
lilek 1 ks
350 g, nakrájený na dlouhé tenké plátky
pita 4 ks
nahřátá
vejce 2 ks
natvrdo, nakrájená na kolečka
chilli omáčka
libovolná, k podávání
Na bylinkové tahini
tahini 80 g
citronová štáva
z 1 citronu
petrželka 2 hrsti
hladkolistá, nasekaná
máta 2 hrsti
nasekaná
sůl

Postup

1

Do misky dejte okurku, rajčata a jarní cibulku. Přilijte citronovou šťávu, osolte a promíchejte.

2

Na bylinkové tahini vložte všechny přísady
do vyšší a užší nádoby, přidejte 6 lžic vody, osolte a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

3

Rozpalte nepřilnavou nebo grilovací pánev. Do mělké misky nalijte olej, osolte, přidejte lilek a obalte jej v oleji. Pak ho opékejte na pánvi, každou dávku z každé strany 2–3 minuty, dokud nebude lilek příjemně kouřový a měkký.

4

Chleby pita rozřízněte, aby vznikly kapsy,
a naplňte je vejci, připravenou zeleninou a grilovanými lilky. Pokapejte bylinkovým tahini a podle chuti přidejte svou oblíbenou chilli omáčku.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit