Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát laděný dočervena
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1769 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 56 g
Tuky 147 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle pikantně hořko-sladký salát je ideální jako lehký oběd nebo večeře.

Suroviny

Na salát
salát lollo rosso 100 g
salát 100 g
lollo biondo
čekanka 50 g
radicchia
modré, bez zrnek
nebo halloumi, nakrájený na plátky
olivový olej 4 PL
tymián lístky
na ozdobu
Na zálivku
olivový olej 4 PL
med 2 ČL
sůl a pepř
pepř čerstvě mletý
tymián 1 ČL
čerstvě nasekaný

Postup

1

Prošlehejte přísady na zálivku. Listy salátů a radicchia natrhejte a promíchejte s přepůlenými hroznovými bobulemi.

2

Promíchejte se ²⁄³ zálivky a rozložte na mísu. Rozehřejte olej a zprudka na něm opečte sýr, po obou stranách a dozlatova.

3

Nechte na papírové utěrce odsát přebytečný tuk a ještě teplý sýr rozložte na salát. Pokapejte zbytkem zálivky a ozdobte tymiánem. Ihned podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín