Tenhle pikantně hořko-sladký salát je ideální jako lehký oběd nebo večeře.
Suroviny
Na salát
salát lollo rosso
100
g
salát
100
g
lollo biondo
čekanka
50
g
radicchia
hroznové víno
150
g
modré, bez zrnek
balkánský sýr
200
g
nebo halloumi, nakrájený na plátky
olivový olej
4
PL
tymián
lístky
na ozdobu
Na zálivku
olivový olej
4
PL
citronová šťáva
1
PL
med
2
ČL
sůl a pepř
pepř čerstvě mletý
tymián
1
ČL
čerstvě nasekaný
Postup
1
Prošlehejte přísady na zálivku. Listy salátů a radicchia natrhejte a promíchejte s přepůlenými hroznovými bobulemi.
2
Promíchejte se ²⁄³ zálivky a rozložte na mísu. Rozehřejte olej a zprudka na něm opečte sýr, po obou stranách a dozlatova.
3
Nechte na papírové utěrce odsát přebytečný tuk a ještě teplý sýr rozložte na salát. Pokapejte zbytkem zálivky a ozdobte tymiánem. Ihned podávejte.