Vidličkou, lžící, nebo rovnou rukama?
Suroviny
Postup
Očistěte hlávku salátu a odstraňte poškozené vnější listy, pokud je to třeba. Rozeberte ji na listy a opláchněte je. Dejte je na minutu do vroucí osolené vody. Sceďte a ihned ochlaďte pod tekoucí studenou vodou. Rozložte je na utěrku, aby okapaly.
V pánvi zahřejte 4 lžíce oleje, přidejte česnek a po 30 sekundách sardelky. Po další půlminutě přihoďte krevety a minutu míchejte.
Ricottu promíchejte s citronovou kůrou, petrželkou, 3 lžícemi oleje, osolte a opepřete. Směsí naplňte 12 nejhezčích salátových listů, zbylé natrhejte nahrubo a rozložte na talíře. Na ně rozdělte naplněné listy a do každého zatlačte po třech krevetách. Poházejte zbylými krevetami a pokapejte ochuceným česnekovo- sardelkovým olejem z pánve.
NĚCO NAVÍC
Když ponoříte salátové listy do vroucí vody, změknou a dají se lépe tvarovat. Ale můžete tento krok i vynechat.