Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Římský salát s ricottou a krevetami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3329 kcal
Bílkoviny 288 g
Sacharidy 27 g
Tuky 232 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vidličkou, lžící, nebo rovnou rukama?

Suroviny

římský salát 1 ks
asi 500 g
ricotta 400 g
krevety 250 g
vyloupané, předvařené (my měli s ocásky)
petrželka 1 hrsti
nasekané
česnek 2 stroužky
nasekaný
sardel 8 filet
nasekané
olivový olej panenský 7 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Očistěte hlávku salátu a odstraňte poškozené vnější listy, pokud je to třeba. Rozeberte ji na listy a opláchněte je. Dejte je na minutu do vroucí osolené vody. Sceďte a ihned ochlaďte pod tekoucí studenou vodou. Rozložte je na utěrku, aby okapaly.

2

V pánvi zahřejte 4 lžíce oleje, přidejte česnek a po 30 sekundách sardelky. Po další půlminutě přihoďte krevety a minutu míchejte.

3

Ricottu promíchejte s citronovou kůrou, petrželkou, 3 lžícemi oleje, osolte a opepřete. Směsí naplňte 12 nejhezčích salátových listů, zbylé natrhejte nahrubo a rozložte na talíře. Na ně rozdělte naplněné listy a do každého zatlačte po třech krevetách. Poházejte zbylými krevetami a pokapejte ochuceným česnekovo- sardelkovým olejem z pánve.

NĚCO NAVÍC
Když ponoříte salátové listy do vroucí vody, změknou a dají se lépe tvarovat. Ale můžete tento krok i vynechat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín