Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Římský salát s ricottou a krevetami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3329 kcal
Bílkoviny 288 g
Sacharidy 27 g
Tuky 232 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vidličkou, lžící, nebo rovnou rukama?

Suroviny

římský salát 1 ks
asi 500 g
ricotta 400 g
krevety 250 g
vyloupané, předvařené (my měli s ocásky)
petrželka 1 hrsti
nasekané
česnek 2 stroužky
nasekaný
sardel 8 filet
nasekané
olivový olej panenský 7 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Očistěte hlávku salátu a odstraňte poškozené vnější listy, pokud je to třeba. Rozeberte ji na listy a opláchněte je. Dejte je na minutu do vroucí osolené vody. Sceďte a ihned ochlaďte pod tekoucí studenou vodou. Rozložte je na utěrku, aby okapaly.

2 V pánvi zahřejte 4 lžíce oleje, přidejte česnek a po 30 sekundách sardelky. Po další půlminutě přihoďte krevety a minutu míchejte.

3 Ricottu promíchejte s citronovou kůrou, petrželkou, 3 lžícemi oleje, osolte a opepřete. Směsí naplňte 12 nejhezčích salátových listů, zbylé natrhejte nahrubo a rozložte na talíře. Na ně rozdělte naplněné listy a do každého zatlačte po třech krevetách. Poházejte zbylými krevetami a pokapejte ochuceným česnekovo- sardelkovým olejem z pánve.

NĚCO NAVÍC
Když ponoříte salátové listy do vroucí vody, změknou a dají se lépe tvarovat. Ale můžete tento krok i vynechat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč