Křupavý fenykl je do salátů jako stvořený! Naše verze je navíc otevřená dalším nápadům – zkuste přidat třeba olivy, jemný, nebo naopak pikantní sýr, případně opražené ořechy, které podpoří křupavost salátu.
Suroviny
Postup
Všechny ingredience na zálivku spolu prošlehejte v misce lžící. Pokrájenou cibuli trochu pomačkejte proti stěnám misky, aby se uvolnila aromatická šťáva.
Avokáda rozpulte a vyjměte z nich pecku; obě poloviny oloupejte a nakrájejte na osminky. Vsypte do mísy spolu s jemnými plátky fenyklu, pokrájenými rajčaty a zelenými lístky; zalijte dresinkem. Zlehka promíchejte, navršte na talíře a ihned podávejte.
KNOW-HOW
Fenyklové hoblinky vypadají nesmírně efektně – přitom je vytvoříte velmi snadno! Šéfkuchaři používají tzv. mandolínu (na odkrojování plátků parmazánu), ale dobře to jde i ostrým nožem nebo škrabkou na zeleninu.