Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Jednoduchý fenyklový salát s chilli omáčkou

Jednoduchý fenyklový salát s chilli omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 2.6 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1223 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 43 g
Tuky 101 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavý fenykl je do salátů jako stvořený! Naše verze je navíc otevřená dalším nápadům – zkuste přidat třeba olivy, jemný, nebo naopak pikantní sýr, případně opražené ořechy, které podpoří křupavost salátu.

Suroviny

Na salát
avokádo 2 ks
fenykl 4 ks
4 malé nebo 2 velké, očištěné, jemné plátky
rajčata cherry hrst
přepůlená
řeřicha 1 svazek
lze nahradit jinými drobými zelenými lístky
Na zálivku
cibule červená 2 PL
najemno
česnek 2 stroužky
rozdrcené
olivový olej 4 PL
chilli omáčka 2 PL
sladká
limetová šťáva 2 PL

1.  Všechny ingredience na zálivku spolu prošlehejte v misce lžící. Cibuli trochu pomačkejte proti stěnám misky, aby se uvolnila aromatická šťáva.
2.  Avokáda rozpulte a vyjměte z nich pecku; obě poloviny oloupejte a nakrájejte na osminky. Vsypte do mísy spolu s fenyklem, rajčaty a zelenými lístky; zalijte dresinkem. Zlehka promíchejte, navršte na talíře a ihned podávejte.

KNOW-HOW
Fenyklové hoblinky vypadají nesmírně efektně – přitom je vytvoříte velmi snadno! Šéfkuchaři používají tzv. mandolínu (na odkrojování plátků parmazánu), ale dobře to jde i ostrým nožem nebo škrabkou na zeleninu.

Zdraví prospěšný fenykl 

  • Unikátní kombinací látek quercetinu a rutinu zabraňuje vytváření krevních sraženin, a tím předchází srdečním záchvatům.
  • Jeden větší kus má jen 17 kcal; zato je báječným zdrojem vlákniny, draslíku a kyseliny listové.
  • Žvýkání fenyklových semínek po jídle zamezí nepříjemnému pachu z úst.

 

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit