Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednoduchý fenyklový salát s chilli omáčkou
Jednoduchý fenyklový salát s chilli omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jednoduchý fenyklový salát s chilli omáčkou

2.9/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1223 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 43 g
Tuky 101 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavý fenykl je do salátů jako stvořený! Naše verze je navíc otevřená dalším nápadům – zkuste přidat třeba olivy, jemný, nebo naopak pikantní sýr, případně opražené ořechy, které podpoří křupavost salátu.

Suroviny

Na salát
rajčata cherry 1 hrst
přepůlená
řeřicha 1 hrst
Na zálivku
česnek 2 stroužky
olivový olej 4 PL
limetová šťáva 2 PL

Postup

1

Všechny ingredience na zálivku spolu prošlehejte v misce lžící. Pokrájenou cibuli trochu pomačkejte proti stěnám misky, aby se uvolnila aromatická šťáva.

    2

    Avokáda rozpulte a vyjměte z nich pecku; obě poloviny oloupejte a nakrájejte na osminky. Vsypte do mísy spolu s jemnými plátky fenyklu, pokrájenými rajčaty a zelenými lístky; zalijte dresinkem. Zlehka promíchejte, navršte na talíře a ihned podávejte.

    KNOW-HOW

    Fenyklové hoblinky vypadají nesmírně efektně – přitom je vytvoříte velmi snadno! Šéfkuchaři používají tzv. mandolínu (na odkrojování plátků parmazánu), ale dobře to jde i ostrým nožem nebo škrabkou na zeleninu.

    Apetit magazín