Grilované krevety přímo volají po svěžím zeleném doprovodu. My jsme tentokrát sáhli po salátu little gem, mladých cuketách a krémovém avokádu a vše doplnili nejen svěží zálivkou z vinného octa a dijonské hořčice, ale také krémovou koktejlovou omáčkou.
Suroviny
Postup
Prošlehejte přísady na zálivku, osolte, opepřete a podle potřeby dolaďte. Avokáda rozpulte, vypeckujte, případně oloupejte. Dužinu potřete citronovou šťávou.
Rozehřejte gril nebo grilovací pánev na středním až silném ohni a potřete rostlinným olejem. Krevety osušte papírovými utěrkami, potřete olivovým olejem a opékejte z každé strany 1–2 minuty, aby zrůžověly, podle potřeby po várkách.
Na koktejlovou omáčku smíchejte majonézu s crème fraîche, citronovou šťávou a kečupem. Dochuťte solí, worcesterskou omáčkou a kajenským pepřem či mletou paprikou. Podle potřeby dolaďte.
Na talíře rozdělte krevety, salát, cukety a avokádo. Ozdobte kornišonkami a mátou. Salát a cukety pokapejte zálivkou, krevety a avokádo koktejlovou omáčkou. Na všechno namelte pepř. Podávejte s miskou se zbývající koktejlovou omáčkou a chlebem.