0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s kuřetem a kukuřicí

Salát s kuřetem a kukuřicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s kuřetem a kukuřicí

4.3/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4199 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 308 g
Tuky 258 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstovinový salát s omáčkou romesco inspirovaný Středomořím bleskově vyčaruje atmosféru dovolené na slunném jihu.

Suroviny

olivový olej 100 ml
javorový sirup 1 PL
paprika mletá uzená 2 ČL
chilli sušené 1 špetka
mleté
sůl
kuřecí stehenní řízky 4 ks
dobře očištěné
těstoviny 375 g
rotelle
předvařené klasy
oregano
čerstvé lístky, na posypání
petrželka
hladkolistá, na posypání
Na omáčku romesco
papriky pečené, v oleji 1 bal
menší sklenice
česnek 1 stroužek
pokrájený
mandle plátky 60 g
nasucho opražené
vinný ocet červený 2 PL
chilli sušené 1 špetka
vločky
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 60 ml

Postup

1

Promíchejte 2 lžíce oleje, javorový sirup, uzenou papriku a špetku chilli. Směs vetřete do osoleného masa, zakryjte a nechte 30 minut marinovat.

2

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve velkém množství vroucí osolené vody, slijte je a propláchněte studenou vodou.

3

Rozehřejte gril (grilovací pánev) a opečte předvařenou kukuřici. Opečená zrnka pak z klasu odřežte a dejte stranou. Kuře vyjměte z marinády a opečte po obou stranách dozlatova, udržujte teplé.

4

Na omáčku vložte všechny přísady kromě oleje do mixéru a rozmixujte, pak pomalu přilévejte olej do konzistence omáčky. Těstoviny smíchejte s částí omáčky (zbytek podávejte v mističce bokem), nandejte na servírovací talíř, přidejte kukuřici a posypte bylinkami. Kuře nakrájejte
na plátky, rozložte navrch a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč