Těstovinový salát s omáčkou romesco inspirovaný Středomořím bleskově vyčaruje atmosféru dovolené na slunném jihu.
Suroviny
Postup
Promíchejte 2 lžíce oleje, javorový sirup, uzenou papriku a špetku chilli. Směs vetřete do osoleného masa, zakryjte a nechte 30 minut marinovat.
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve velkém množství vroucí osolené vody, slijte je a propláchněte studenou vodou.
Rozehřejte gril (grilovací pánev) a opečte předvařenou kukuřici. Opečená zrnka pak z klasu odřežte a dejte stranou. Kuře vyjměte z marinády a opečte po obou stranách dozlatova, udržujte teplé.
Na omáčku vložte všechny přísady kromě oleje do mixéru a rozmixujte, pak pomalu přilévejte olej do konzistence omáčky. Těstoviny smíchejte s částí omáčky (zbytek podávejte v mističce bokem), nandejte na servírovací talíř, přidejte kukuřici a posypte bylinkami. Kuře nakrájejte
na plátky, rozložte navrch a podávejte.