Salát s kuřetem a kukuřicí

Salát s kuřetem a kukuřicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s kuřetem a kukuřicí

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4199 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 308 g
Tuky 258 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstovinový salát s omáčkou romesco inspirovaný Středomořím bleskově vyčaruje atmosféru dovolené na slunném jihu.

Suroviny

olivový olej 100 ml
javorový sirup 1 PL
paprika uzená 2 ČL
chilli sušené 1 špetka
mleté
sůl
kuřecí stehenní řízky 4 ks
dobře očištěné
těstoviny 375 g
rotelle
kukuřice 4 ks
předvařené klasy
oregano
čerstvé lístky, na posypání
petrželka
hladkolistá, na posypání
Na omáčku romesco
papriky pečené, v oleji 1 bal
menší sklenice
česnek 1 stroužek
pokrájený
mandle plátky 60 g
nasucho opražené
vinný ocet červený 2 PL
chilli sušené 1 špetka
vločky
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 60 ml

Postup

1

Promíchejte 2 lžíce oleje, javorový sirup, uzenou papriku a špetku chilli. Směs vetřete do osoleného masa, zakryjte a nechte 30 minut marinovat.

2

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve velkém množství vroucí osolené vody, slijte je a propláchněte studenou vodou.

3

Rozehřejte gril (grilovací pánev) a opečte předvařenou kukuřici. Opečená zrnka pak z klasu odřežte a dejte stranou. Kuře vyjměte z marinády a opečte po obou stranách dozlatova, udržujte teplé.

4

Na omáčku vložte všechny přísady kromě oleje do mixéru a rozmixujte, pak pomalu přilévejte olej do konzistence omáčky. Těstoviny smíchejte s částí omáčky (zbytek podávejte v mističce bokem), nandejte na servírovací talíř, přidejte kukuřici a posypte bylinkami. Kuře nakrájejte
na plátky, rozložte navrch a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit