Salát s pečenou řepou

Salát s pečenou řepou

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1667 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 132 g
Tuky 111 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z celého salátu jsou nejlepší krutony, rozhodně je nevynechávejte. Dají se připravit několik hodin předem.

Související recepty

Suroviny

červená řepa 8 ks
malá
hlávkový salát 1 ks
nebo římský salát
řapíkatý celer 4 ks
plus střední listy
cibule červená 1 ks
kedlubna 2 ks
Na krutony
2 ks
plátky chleba
olivový olej 4 PL
česnek 2 stroužky
drcený
petrželka svazek
sůl a pepř
Na zálivku
hořčice kremžská 1 PL
med 2 ČL
jablečný ocet 1 PL
olivový olej extra panenský 4 PL
sůl

1 Červenou řepu zabalte do alobalu a v popelu nebo v rozehřáté troubě upečte doměkka (při 190 °C to trvá zhruba necelou hodinu). Rozbalte, nechte vychladnout a pak oloupejte a nakrájejte na úhledné klínky.

2 Na krutony natrhejte chleba na kousky velikosti sousta a na plechu je promíchejte s ostatními přísadami. Osolte a opepřete a rozprostřete do jedné vrstvy. Pečte v troubě předehřáté na 220 °C dozlatova.

3 Prošlehejte přísady na zálivku a osolte ji.

4 Salát natrhejte a zeleninu nakrájejte na úhledné kousky. Zeleninu promíchejte s řepou a polovinou zálivky a rozložte spolu se salátem na talíře. Posypte krutony a pokapejte zbylou zálivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit