Z celého salátu jsou nejlepší krutony, rozhodně je nevynechávejte. Dají se připravit několik hodin předem.
Suroviny
1 Červenou řepu zabalte do alobalu a v popelu nebo v rozehřáté troubě upečte doměkka (při 190 °C to trvá zhruba necelou hodinu). Rozbalte, nechte vychladnout a pak oloupejte a nakrájejte na úhledné klínky.
2 Na krutony natrhejte chleba na kousky velikosti sousta a na plechu je promíchejte s ostatními přísadami. Osolte a opepřete a rozprostřete do jedné vrstvy. Pečte v troubě předehřáté na 220 °C dozlatova.
3 Prošlehejte přísady na zálivku a osolte ji.
4 Salát natrhejte a zeleninu nakrájejte na úhledné kousky. Zeleninu promíchejte s řepou a polovinou zálivky a rozložte spolu se salátem na talíře. Posypte krutony a pokapejte zbylou zálivkou.