Salát s kysaným zelím a kuřecím masem

Salát s kysaným zelím a kuřecím masem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 950 kcal
Bílkoviny 44 g
Cukr 43 g
Tuky 64 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po tomhle salátu nejen že nebudete mít hlad, ale potěšíte svůj trávicí systém spoustou zeleniny a prospěšných mikroorganismů.

Suroviny

dýňová semínka 2 PL
olivový olej 1 PL
kadeřávek 1 svazek
listy zbavené tuhých stonků a nakrájené nahrubo
baby špenát 1 bal
červená řepa 1 ks
menší, vařené, nakrájená na tenké nudličky (julienne)
mrkev 1 ks
nakrájená na tenké nudličky (julienne)
zelí kysané červené 8 PL
podle potřeby překrájeného
kuřecí prsa 1 ks
pečené, grilované nebo pošírované, natrhané po vlákně na kousky
sezamová semínka 1 ČL
směs bílých a černých
Na zálivku
rostlinný olej 2 PL
kvalitní (řepkový, slunečnicový)
vinný ocet bílý 2 PL
červený a nálev ze zelí na dochucení
javorový sirup 2 PL
sůl
dle potřeby

1 Rozehřejte nasucho pánev, vsypte dýňová semínka a opražte je, až začnou vonět a praskat. Pak semínka sesypte na talíř a odložte.

2 Na uvolněnou horkou pánev vlijte olivový olej, přidejte kadeřávkové listy a chvilku je opékejte, dokud nezavadnou, ale zůstanou ještě mírně křupavé. Pak obsah pánve přendejte na servírovací mísu, přidejte ostatní zeleninu a kysané zelí.

3 Smíchejte suroviny na zálivku a dochuťte ji nálevem ze zelí, podle potře- by osolte – vezměte v potaz slanost a kyselost zelí. Promíchejte zálivku se zeleninou. Navrch salátu přidejte natrhané kuřecí maso, posypte při- pravenými dýňovými i sezamovými semínky a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit