Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s kysaným zelím a kuřecím masem

Salát s kysaným zelím a kuřecím masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s kysaným zelím a kuřecím masem

3.6/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 950 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 43 g
Tuky 64 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po tomhle salátu nejen že nebudete mít hlad, ale potěšíte svůj trávicí systém spoustou zeleniny a prospěšných mikroorganismů.

Suroviny

dýňová semínka 2 PL
olivový olej 1 PL
kadeřávek 1 svazek
listy zbavené tuhých stonků a nakrájené nahrubo
menší, vařená, nakrájená na tenké nudličky (julienne)
mrkev 1 ks
nakrájená na tenké nudličky (julienne)
zelí kysané červené 8 PL
podle potřeby překrájené, kupované nebo domácí (viz odkaz v postupu)
pečené, grilované nebo pošírované, natrhané po vlákně na kousky
sezamová semínka 1 ČL
směs bílých a černých
Na zálivku
rostlinný olej 2 PL
kvalitní (řepkový, slunečnicový)
vinný ocet červený 2 PL
+ nálev ze zelí na dochucení
sůl
dle potřeby

1 Rozehřejte nasucho pánev, vsypte dýňová semínka a opražte je, až začnou vonět a praskat. Pak semínka sesypte na talíř a odložte.

2 Na uvolněnou horkou pánev vlijte olivový olej, přidejte kadeřávkové listy a chvilku je opékejte, dokud nezavadnou, ale zůstanou ještě mírně křupavé. Pak obsah pánve přendejte na servírovací mísu, přidejte ostatní zeleninu a kysané zelí.

3 Smíchejte suroviny na zálivku a dochuťte ji nálevem ze zelí, podle potřeby osolte – vezměte v potaz slanost a kyselost zelí. Promíchejte zálivku se zeleninou. Navrch salátu přidejte natrhané kuřecí maso, posypte při- pravenými dýňovými i sezamovými semínky a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč