Po tomhle salátu nejen že nebudete mít hlad, ale potěšíte svůj trávicí systém spoustou zeleniny a prospěšných mikroorganismů.
Suroviny
1 Rozehřejte nasucho pánev, vsypte dýňová semínka a opražte je, až začnou vonět a praskat. Pak semínka sesypte na talíř a odložte.
2 Na uvolněnou horkou pánev vlijte olivový olej, přidejte kadeřávkové listy a chvilku je opékejte, dokud nezavadnou, ale zůstanou ještě mírně křupavé. Pak obsah pánve přendejte na servírovací mísu, přidejte ostatní zeleninu a kysané zelí.
3 Smíchejte suroviny na zálivku a dochuťte ji nálevem ze zelí, podle potřeby osolte – vezměte v potaz slanost a kyselost zelí. Promíchejte zálivku se zeleninou. Navrch salátu přidejte natrhané kuřecí maso, posypte při- pravenými dýňovými i sezamovými semínky a podávejte.