0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s kysaným zelím a kuřecím masem

Salát s kysaným zelím a kuřecím masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s kysaným zelím a kuřecím masem

4/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 950 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 43 g
Tuky 64 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po tomhle salátu nejen že nebudete mít hlad, ale potěšíte svůj trávicí systém spoustou zeleniny a prospěšných mikroorganismů.

Suroviny

dýňová semínka 2 PL
olivový olej 1 PL
kadeřávek 1 svazek
listy zbavené tuhých stonků a nakrájené nahrubo
menší, vařená, nakrájená na tenké nudličky (julienne)
mrkev 1 ks
nakrájená na tenké nudličky (julienne)
zelí kysané červené 8 PL
podle potřeby překrájené, kupované nebo domácí (viz odkaz v postupu)
pečené, grilované nebo pošírované, natrhané po vlákně na kousky
sezamová semínka 1 ČL
směs bílých a černých
Na zálivku
rostlinný olej 2 PL
kvalitní (řepkový, slunečnicový)
vinný ocet červený 2 PL
+ nálev ze zelí na dochucení
javorový sirup 2 PL
sůl
dle potřeby

1 Rozehřejte nasucho pánev, vsypte dýňová semínka a opražte je, až začnou vonět a praskat. Pak semínka sesypte na talíř a odložte.

2 Na uvolněnou horkou pánev vlijte olivový olej, přidejte kadeřávkové listy a chvilku je opékejte, dokud nezavadnou, ale zůstanou ještě mírně křupavé. Pak obsah pánve přendejte na servírovací mísu, přidejte ostatní zeleninu a kysané zelí.

3 Smíchejte suroviny na zálivku a dochuťte ji nálevem ze zelí, podle potřeby osolte – vezměte v potaz slanost a kyselost zelí. Promíchejte zálivku se zeleninou. Navrch salátu přidejte natrhané kuřecí maso, posypte při- pravenými dýňovými i sezamovými semínky a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč