Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z čerstvého špenátu, hub a slaniny
Salát z čerstvého špenátu, hub a slaniny
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát z čerstvého špenátu, hub a slaniny

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 688 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 42 g
Tuky 20 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčné lístky, pevné houby a vlahá, pikantně křupavá zálivka vytvoří podivuhodný kontrast. Zálivku jsme si vypůjčili z Valašska, kde se odedávna používá na salát z čerstvého zelí.

Suroviny

čerstvé lístky
nakrájené na plátky
slanina 200 g
ocet 2 PL
nejlépe přírodní
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Špenátové lístky důkladně propláchněte, větší natrhejte. Vložte je do cedníku spolu s plátky hub a přelijte vroucí vodou. Přesuňte do mísy.

2

Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a na nepřilnavé pánvi je na středním plameni pomalu vyškvařte. Cukr rozpusťte v octu a směs přidejte do pánve (opatrně, horký tuk prská!). Ihned přelijte přes salát a okamžitě podávejte, než začne slanina tuhnout. Podle chuti osolte a opepřete.

Zdravě železItá zeleň
Pověsti o velkém obsahu železa ve špenátu jsou prý přehnané, přesto ho v sobě má dost. Abyste zachovali i vitamin C, čerstvý špenát nevařte, jen krátce spařte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

04.09.2007 16:06
Recept se nachází v č.1/06, str.16

Apetit magazín