0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z čerstvého špenátu, hub a slaniny

Salát z čerstvého špenátu, hub a slaniny
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát z čerstvého špenátu, hub a slaniny

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 688 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 42 g
Tuky 20 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčné lístky, pevné houby a vlahá, pikantně křupavá zálivka vytvoří podivuhodný kontrast. Zálivku jsme si vypůjčili z Valašska, kde se odedávna používá na salát z čerstvého zelí.

Suroviny

čerstvé lístky
nakrájené na plátky
slanina 200 g
ocet 2 PL
krupicový cukr 1 PL
nejlépe přírodní
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Špenátové lístky důkladně propláchněte, větší natrhejte. Vložte je do cedníku spolu s plátky hub a přelijte vroucí vodou. Přesuňte do mísy.

2 Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a na nepřilnavé pánvi je na středním plameni pomalu vyškvařte. Cukr rozpusťte v octu a směs přidejte do pánve (opatrně, horký tuk prská!). Ihned přelijte přes salát a okamžitě podávejte, než začne slanina tuhnout. Podle chuti osolte a opepřete.

Zdravě železItá zeleň
Pověsti o velkém obsahu železa ve špenátu jsou prý přehnané, přesto ho v sobě má dost. Abyste zachovali i vitamin C, čerstvý špenát nevařte, jen krátce spařte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.1/06, str.16

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč