„S celerem budu vařit častěji!“ znělo redakcí při focení. Právě k míse s tímto salátem se všichni neustále vraceli a ochutnávali.
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 140°C. Promíchejte ořechy, med, 1/2 lžičky soli a kajenský pepř a rozprostřete vše na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 15 minut, pak vyjměte a nechte vychladnout. Tři čtvrtiny směsi nasekejte nahrubo a zbytek si nechte na ozdobu. Celer nakrájejte na plátky o síle mince a ty pak na nudličky. Vložte je spolu s jablky do mísy s vodou okyselenou citronem, aby nezhnědly.
2 Prošlehejte přísady na zálivku, osolte a opepřete. Sceďte celer s jablky, nechte okapat, a dejte je do mísy. Přidejte fenykl, nasekané ořechy a promíchejte se zálivkou. Ozdobte odloženými ořechy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Velikonoční hostina(7 receptů)
- Celer(12 receptů)
- 26 receptů s fenyklem(28 receptů)
- Kořenová zelenina: Levná surovina, kterou připravíte na desítky lahodných způsobů(36 receptů)