0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavý celerový salát s fenyklem, jablky a ořechy

Křupavý celerový salát s fenyklem, jablky a ořechy

3.8 / 5. Počet hodnocení: 19
Do hodiny Snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1560 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 77 g
Tuky 122 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„S celerem budu vařit častěji!“ znělo redakcí při focení. Právě k míse s tímto salátem se všichni neustále vraceli a ochutnávali.

Suroviny

vlašské ořechy 100 g
nebo pekanové
med 1 PL
kajenský pepř špetka
celer 1 ks
asi 800 g
citronová štáva
z poloviny citronu
jablko 2 ks
s červenou slupkou, nakrájená na plátky
fenykl 2 ks
na plátky
Na zálivku
jogurt řeckého typu 150 g
nebo smetanový jogurt
majonéza 4 PL
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej extra panenský 1 PL
citronová kůra
z 1 bio citronu

1 Troubu předehřejte na 140°C. Promíchejte ořechy, med, 1/2 lžičky soli a kajenský pepř a rozprostřete vše na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 15 minut, pak vyjměte a nechte vychladnout. Tři čtvrtiny směsi nasekejte nahrubo a zbytek si nechte na ozdobu. Celer nakrájejte na plátky o síle mince a ty pak na nudličky. Vložte je spolu s jablky do mísy s vodou okyselenou citronem, aby nezhnědly.

2 Prošlehejte přísady na zálivku, osolte a opepřete. Sceďte celer s jablky, nechte okapat, a dejte je do mísy. Přidejte fenykl, nasekané ořechy a promíchejte se zálivkou. Ozdobte odloženými ořechy.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit