0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavý celerový salát s fenyklem, jablky a ořechy

Křupavý celerový salát s fenyklem, jablky a ořechy

3.8/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1560 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 77 g
Tuky 122 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„S celerem budu vařit častěji!“ znělo redakcí při focení. Právě k míse s tímto salátem se všichni neustále vraceli a ochutnávali.

Suroviny

vlašské ořechy 100 g
nebo pekanové
med 1 PL
kajenský pepř špetka
celer 1 ks
asi 800 g
citronová šťáva
z poloviny citronu
s červenou slupkou, nakrájená na plátky
na plátky
Na zálivku
nebo smetanový jogurt
majonéza 4 PL
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej extra panenský 1 PL
citronová kůra
z 1 bio citronu

1 Troubu předehřejte na 140°C. Promíchejte ořechy, med, 1/2 lžičky soli a kajenský pepř a rozprostřete vše na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 15 minut, pak vyjměte a nechte vychladnout. Tři čtvrtiny směsi nasekejte nahrubo a zbytek si nechte na ozdobu. Celer nakrájejte na plátky o síle mince a ty pak na nudličky. Vložte je spolu s jablky do mísy s vodou okyselenou citronem, aby nezhnědly.

2 Prošlehejte přísady na zálivku, osolte a opepřete. Sceďte celer s jablky, nechte okapat, a dejte je do mísy. Přidejte fenykl, nasekané ořechy a promíchejte se zálivkou. Ozdobte odloženými ořechy.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč