Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Na čtyři 500 ml sklenice

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2988 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 306 g
Tuky 139 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Úžasné šalotky s balzamikovým octem uvítáte při grilování nebo k obložené míse při posezení s přáteli.

Související recepty

Suroviny

šalotka 1,5 kg
lze nahradit perlovými cibulkami
vinný ocet bílý 1 l
olivový olej 150 ml
třtinový cukr 140 g
sůl 1 PL
pepř mletý 1 ČL
drcený
bazalka 2 hrst
balzamikový ocet 100 ml

Postup

1
1 Dejte šalotky do velké mísy či hrnce a spařte je vroucí vodou. Nechte minutu stát a pak sceďte. Až šalotka zchladne tak, že ji půjde vzít do ruky, oloupejte ji.

2 Nyní připravte nálev. Vinný ocet, olivový olej, 600 ml vody, třtinový cukr, sůl, pepř a bazalku přiveďte v hrnci k varu. Ztlumte a nechte zvolna probublávat asi tři minuty. Přidejte šalotky a zvolna vařte osm až deset minut do změknutí. Děrovanou naběračkou vyberte z hrnce cibulky i bazalku a přemístěte je do zavařovacích sklenic. Zbylou tekutinu vařte zprudka ještě pět minut. Vypněte a vmíchejte balzamikový
ocet.

3 Nálevem zalijte šalotky, uzavřete sklenice a nechte odpočívat na chladném a temném místě aspoň tři dny. Pokud budete při ochutnávání dodržovat hygienu a vždy si vezmete na nabírání čistý nůž nebo lžičku, vydrží nejméně tři měsíce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře znáte české vánoční zvyky a tradice?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte české vánoční zvyky a tradice?

Vánoce si každý spojuje s něčím jiným: někdo cítí vůni perníčků právě vytažených z trouby, jiný si představí třpytivá světýlka na stromečku, nebo třeba vzpomene na ty vtipné okamžiky, kdy se rodina snaží zjistit, kdo tajně ujídá cukroví. Co...