Vznik tohoto bleskového receptu je jednoduchý. Přivezli jsme si z dovolené jako suvenýr sardinky. Když na ně konečně došlo, chtěli jsme z nich udělat pomazánku, ale když jsme konzervy otevřeli, byly tak krásné, že rozetřít je do pomazánky by byla věčná škoda. A tak spatřila světlo světa jednoduchá, ale božská letní večeře – topinky s citronovou majonézou, rychlonakládanou zeleninou, sardinkami a čerstvou petrželkou. Ochutnejte taky, skvělé sardinky seženete i tady.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 747.25 kcal
- Bílkoviny 88.5 g
- Sacharidy 6.5 g
- Tuky 47.25 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/9
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2022/9
Zářijové číslo Apetitu vás příjemně naladí na nadcházející babí léto. Jedlé suvenýry z prázdninových cest společně proměníme v lahodné večeře. Nahlédneme do nové kuchařky Tradice – lidové zvyky a recepty a tím nejchutnějším způsobem oslavíme dožínky. V nové škole vaření vás Marek Raditsch bude každý měsíc učit mistrovsky zpracovat obyčejné suroviny. Začínáme houbami a dýní! Podzimní ovoce vás zláká k pečení těch nejsladších dezertů, zatímco nové květákové recepty a pestrá jídla plná zeleniny vás budou svádět k experimentům v kuchyni. Nechybí ani nové nápady na neotřelé sendviče, které budou chutnat dětem o přestávce i vám v práci. Pod pokličku nahlédneme také školním jídelnám a zjistíme, jak se změnily a jakou roli hrají v životě dětí. Zářijový Apetit je v prodeji od 18. 8. 2022. Apetit, napsáno s chutí.