Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sardinky na chlebu s citronovou majonézou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2989 kcal
Bílkoviny 354 g
Sacharidy 26 g
Tuky 189 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vznik tohoto bleskového receptu je jednoduchý. Přivezli jsme si z dovolené jako suvenýr sardinky. Když na ně konečně došlo, chtěli jsme z nich udělat pomazánku, ale když jsme konzervy otevřeli, byly tak krásné, že rozetřít je do pomazánky by byla věčná škoda. A tak spatřila světlo světa jednoduchá, ale božská letní večeře – topinky s citronovou majonézou, rychlonakládanou zeleninou, sardinkami a čerstvou petrželkou. Ochutnejte taky, skvělé sardinky seženete i tady.

Suroviny

majonéza 6 PL
nastrouhaná najemno
česnek ½ stroužku
oloupaná
petrželka snítky
několik snítek hladkolisté petrželky, rozdělené na lístky
bulva nakrájená na tenké proužky
ředkvičky 4 ks
nakrájené na plátky
olivový olej 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
sardinky (konzerva) 3 konzervy
filety uzených sardinek

Postup

1

Do misky vložte majonézu. Z citronu ostrouhejte kůru, odměřte 2 lžičky a vmíchejte do majonézy (zbylou kůru můžete schovat do mrazáku a použít třeba do těst při pečení). Přidejte do majonézy špetku mleté papriky. Česnek nastrouhejte na jemném struhadle a rovněž vmíchejte do majonézy.

2

Ve střední míse smíchejte petrželku, proužky fenyklu a plátky ředkviček. Z citronu vymačkejte asi 1 lžíci citronové šťávy, přidejte olivový olej, osolte, opepřete a metličkou prošlehejte na zálivku. Zálivku promíchejte s fenyklem a ředkvičkami.

3

Každý krajíc opečte nasucho (nebo podle chuti na troše rostlinného oleje) na pánvi. Potřete jej 2 lžícemi majonézy. Navrch položte 3 kusy sardinek a posypte ochucenou zeleninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/9

Apetit magazín