Šátečky se sýrem a cibulí

Šátečky se sýrem a cibulí

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (2)
Do hodiny 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2954 kcal
Bílkoviny 69 g
Cukr 253 g
Tuky 187 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Slané šátečky

Suroviny

listové těsto 500 g
brambory 300 g
studené rozmačkané
sýr 150 g
dle chuti (niva, eidam…)
cibule červená 1 ks
nadrobno nakrájená
mléko 4 PL
vejce 1 ks
prošlehané
1.  Rozehřejte troubu na 200/180 stupňů. Z těsta vyválejte čtverec o straně asi 40 cm a rozdělte ho na osm čtverečků. V misce smíchejte brambory, kousky sýra, cibuli a mléko. Směs rozdělte na těsto a složte z něj trojúhelníky. Při slepování můžete na okraje máznout trochu vody. Pokud byste chtěli šátečky zamrazit, udělejte to právě teď. (Později byste je jen potřeli vajíčkem, přesunuli na plech a dali do trouby.)

2.  Šátečky přesuňte na plech potažený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a pečte dvacet minut dozlatova. Jíst je můžete teplé i vychladlé.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...

Obchod Apetit