Šátečky se sýrem a cibulí

Šátečky se sýrem a cibulí

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2954 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 253 g
Tuky 187 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Slané šátečky

Suroviny

listové těsto 500 g
brambory 300 g
studené rozmačkané
sýr 150 g
dle chuti (niva, eidam…)
cibule červená 1 ks
nadrobno nakrájená
mléko 4 PL
vejce 1 ks
prošlehané
1.  Rozehřejte troubu na 200/180 stupňů. Z těsta vyválejte čtverec o straně asi 40 cm a rozdělte ho na osm čtverečků. V misce smíchejte brambory, kousky sýra, cibuli a mléko. Směs rozdělte na těsto a složte z něj trojúhelníky. Při slepování můžete na okraje máznout trochu vody. Pokud byste chtěli šátečky zamrazit, udělejte to právě teď. (Později byste je jen potřeli vajíčkem, přesunuli na plech a dali do trouby.)

2.  Šátečky přesuňte na plech potažený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a pečte dvacet minut dozlatova. Jíst je můžete teplé i vychladlé.

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit