0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Silná zelná polévka

Silná zelná polévka

Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 29
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1469 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 228 g
Tuky 33 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

zelí kysané 1
bílé neslazené
opláchnutého pod vodou
cibule 2 ks
střední kusy na kostičky
paprika mletá sladká 1
červená
chilli sušené ¼
pepř mletý
bobkový list 2 ks
voda l
sádlo
nebo rostlinný, ne olivový
sůl

Postup

1

Na sádle/oleji nechte zesklovatět cibulku, přidejte kostky uzeného a chvilku smažte. Trochu ztlumte oheň.

2

Poté zapraště paprikou a chilli, ale pozor, aby se paprika nepřipálila, pak je hořká (hodně míchejte). Podlejte trochou vody.

3

Přidejte zelí (já ho neproplachuji, protože mám ráda, když je chuť polévky výrazná), zalejte vodou tak, aby vše bylo ponořeno.

4

Poté přivěďte k varu a pak ztlumte oheň. Na mírném ohni vařte do změknutí, trvá to cca 3/4-1 hod. V průběhu vaření ochutnejte a případně dosolte.

5

Podávejte na talíři se lžičkou kysané smetany a chlebem.

Tip: Někdo přidává i brambory (pak je nutné kontrolovat jejich měkkost a přizpůsobit tomu dobu vaření) nebo klobásku.

 
Autor: kasumi

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč