Jemnou krémovou polévku s chřestem a šunkou si oblíbí každý. Pozor na kvalitu chřestu – vybírejte pouze ten čerstvý.
Podravka Natur přináší do vašich pokrmů nejlepší chuť přírody, a to v podobě kombinace devíti druhů zeleniny. Paprika, mrkev a rajčata dodávají Podravce Natur veselou notu hravých chutí. Výraznější a hlubčí chuť má na svědomí cibule a pórek. Chuť ještě prohlubuje celer a světlý pastinák, který pokrm naplní vitamíny a specifickou chutí. Brambory svou chutí přirozeně patří do tradiční kuchyně.
- V Podravce Natur najdete jen přirozené suroviny a obejde se bez „éček“.
- 150g balení obsahuje 480 g původně čerstvé zeleniny, kurkumu, libeček a mořskou sůl.
Suroviny
Postup
Z chřestu odkrájejte tvrdé konce stonků , pak každý stonek loloupejte, hlavičky (i s přilehlými 2–3 centimetry stonku) odkrojte a dejte na stranu do misky.
V hrnci rozpusťte 2 lžíce másla, šalotku nasekejte na kostičky a dejte ji na pár minut zesklovatět na máslo. Mezitím si nakrájejte stonky chřestu na větší kousky. Přidejte je k šalotce, společně ještě minutku opékejte na másle a pak zalijte vodou, přidejte přísadu do jídla Podravka Natur a zakryjte pokličkou. Povařte asi 10 minut, až bude chřest měkký. Pak polévku rozmixujte a vmíchejte do ní smetanu.
Podle potřeby dochuťte solí a pepřem, pozvolna znovu přiveďte k varu a jen minutku povařte.
Mezitím si na pánvi rozpusťte poslední lžíci másla, přidejte šunku pokrájenou na kostičky, přidejte hlavičky chřestu a společně chvilku opékejte, až začne obojí hezky vonět a zlátnout.
Krém rozdělte na talíře, doprostřed každé porce nasypte opečenou šunku s hlavičkami chřestu a ozdobte kerblíkem nebo pažitkou