0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Skořicový cheesecake se slaným karamelem

Skořicový cheesecake se slaným karamelem

Hodnocení receptu
4.3 / 5. Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4875 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 352 g
Tuky 325 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušenky 200 g
BB
máslo 100 g
Cheesecake
sýr 500 g
krémový sýr 120 g
moučkový cukr 120 g
skořice 1 PL
sůl špetka
vejce 3 ks
cukr 100 g
krystal
voda 30 ml
smetana 70 ml
ke šlehání
máslo 45 g
nakrájené na malé kousky
sůl 1 PL
dle chuti

Postup

1

Pečicí formu vyložíme pečicím papírem. V mixéru rozmixujeme sušenky a přidáme k nim rozpuštěné máslo. Směs vsypeme do formy a vtlačíme ji na dno. Dáme ztuhnout do lednice.

2

Troubu si předehřejeme na 160°C a na dno trouby umístíme nádobu s vodou, aby v troubě byla správná vlhkost.

3

V míse vyšleháme Philadelphii Original, Lučinu, cukr, skořici a sůl do hladkého krému. Opatrně po jednom zašleháme vejce. Náplň nalijeme na vychlazený sušenkový základ a několikrát s formou bouchneme o kuchyňský stůl, aby se odstranili případné bublinky vzduchu.

4

Cheesecake pečeme 30 – 35 minut. Je hotový ve chvíli, kdy se při poklepání na bok formy chvěje jako želé. Cheesecake necháme asi půl hodiny chladnout. Poté ho přemístíme do lednice a necháme chladit alespoň dvě hodiny, než ho přelijeme karamelem.

5

Do hrnce dáme cukr a vodu a necháme při nízké teplotě rozpustit, trvá asi 10 minut. Během vaření nemíchejte! Až bude cukr hezky hnědý, sundáme hrnec z plotny a přidáme máslo nakrájené na malé kousky.

6

Vrátíme zpátky na plotnu a pomalu přiléváme smetanu. Promícháme, necháme prohřát a přidáme sůl. Horký karamel necháme čtvrt hodiny vychladnout, sem tam promíchejte, a poté jej přecedíme přes sítko, aby se odstranily případné hrudky cukru.

7

Až je karamel vlažný, přelijeme ho přes cheesecake a necháme chladit ještě alespoň 6 hodin, ideálně však přes noc.

8

Nakonec ozdobíme pekanovými ořechy nebo borůvkami.

Recept je inspirovaný stránkou Děvče u plotny.

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč