0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Skořicový cheesecake se slaným karamelem

Skořicový cheesecake se slaným karamelem

Hodnocení receptu
4.2 / 5. Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4875 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 352 g
Tuky 325 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušenky 200 g
BB
máslo 100 g
Cheesecake
sýr 500 g
krémový sýr 120 g
moučkový cukr 120 g
skořice 1 PL
sůl špetka
vejce 3 ks
cukr 100 g
krystal
voda 30 ml
smetana 70 ml
ke šlehání
máslo 45 g
nakrájené na malé kousky
sůl 1 PL
dle chuti

Pečicí formu vyložíme pečicím papírem. V mixéru rozmixujeme sušenky a přidáme k nim rozpuštěné máslo. Směs vsypeme do formy a vtlačíme ji na dno. Dáme ztuhnout do lednice.

Troubu si předehřejeme na 160°C a na dno trouby umístíme nádobu s vodou, aby v troubě byla správná vlhkost.

V míse vyšleháme Philadelphii Original, Lučinu, cukr, skořici a sůl do hladkého krému. Opatrně po jednom zašleháme vejce. Náplň nalijeme na vychlazený sušenkový základ a několikrát s formou bouchneme o kuchyňský stůl, aby se odstranili případné bublinky vzduchu. Cheesecake pečeme 30 – 35 minut. Je hotový ve chvíli, kdy se při poklepání na bok formy chvěje jako želé. Cheesecake necháme asi půl hodiny chladnout. Poté ho přemístíme do lednice a necháme chladit alespoň dvě hodiny, než ho přelijeme karamelem.

Do hrnce dáme cukr a vodu a necháme při nízké teplotě rozpustit, trvá asi 10 minut. Během vaření nemíchejte! Až bude cukr hezky hnědý, sundáme hrnec z plotny a přidáme máslo nakrájené na malé kousky. Vrátíme zpátky na plotnu a pomalu přiléváme smetanu. Promícháme, necháme prohřát a přidáme sůl. Horký karamel necháme čtvrt hodiny vychladnout, sem tam promíchejte, a poté jej přecedíme přes sítko, aby se odstranily případné hrudky cukru.

Až je karamel vlažný, přelijeme ho přes cheesecake a necháme chladit ještě alespoň 6 hodin, ideálně však přes noc.

Nakonec ozdobíme pekanovými ořechy nebo borůvkami.

 

Recept je inspirovaný stránkou Děvče u plotny.

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit