Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šlehaný hermelín se salátem a ořechy

Svěží a krásně nadýchaný

Vydání: 2013/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT8M
Pečení 0:08
Chuťovka Francouzská

Ingredience

    • 300 g zralého smetanového hermelínu (lze použít i brie nebo jiný sýr s bílou plísní)
    • 60 g rukoly
    • 40 g datlí, vypeckovaných a nasekaných

    NA KRUTONY

    • 80 g toustového chleba
    • 2 lžíce másla
    • hrst nasekané petrželky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

    NA OŘECHY

    • 50 g vlašských ořechů
    • 1–2 lžičky krupicového cukru

    NA ZÁLIVKU

    • 3 lžíce ořechového nebo panenského olivového oleje
    • 1 lžíce balzamikového octa

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 190°C. Ořechy a cukr dejte do misky, přilijte lžíci vody a promíchejte. Vsypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 6–8 minut dozlatova. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Mezitím nakrájejte toustový chleba na kostičky a opečte je na másle dozlatova. Přidejte nasekanou petrželku, osolte a opepřete, ještě chvíli restujte, odstavte a nechte krutony vychladnout.

2 Ze sýra tence odkrojte bílou plíseň, měkký vnitřek dejte do misky a vidličkou nebo metličkou prošlehejte do krémové konzistence. Na zálivku prošlehejte olej s balzamikovým octem.

3 Na talíře rozdělte rukolu, datle a ořechy. Lžící naneste na salát kopečky prošlehaného sýra a vše přelijte zálivkou. Nakonec posypte salát krutony.

NĚCO NAVÍC Šlehaný hermelín, krutony a karamelizované ořechy si můžete připravit několik hodin předem a uchovávat je při pokojové teplotě.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vánoční trojboj

Kuba s dvojími houbami

Losos plněný špenátem a krevetami

Bramborový salát s řapíkatým celerem

Rozmáčknuté brambůrky

Luxusní kaše s pórkem

Bramborový salát s kapií

Koláč se zeleninou

Vánoční trifle

Přidat komentář