Hostina začíná... Je libo křupavé nudličky, vinnou klobásku, anebo raději něco lehčího? Máme všechno!
Suroviny
1 Vinnou klobásu stočte do malých spirál a křížem spíchněte špejlemi (postupujte opatrně, aby vám nepraskly). Opečte zvolna na másle dozlatova.
2 Na kuře otrhejte listy petrželky a rozmixujte je nadrobno. Do mixéru přidejte tymiánové lístky, toustový chleba, parmazán, česnek a špetku soli. Rozmixujte je na strouhanku (nepodaří se vám to úplně najemno, to ale vůbec nevadí). Kuřecí maso nakrájejte šikmo na silnější nudličky (zhruba 1–1,5cm silné a 5–7cm dlouhé) a osolte.
3 Troubu předehřejte na 220°C. Kuřecí kousky protáhněte rozšlehaným vejcem a obalte v připravené ochucené strouhance; zlehka ji přimáčkněte. Nudličky dávejte volně vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte máslem. Pečte dozlatova, trvá to zhruba 15 minut; v polovině pečení je můžete obrátit.
4 Na rybu nejdřív z acidofilního mléka, vajec, sherry a potřebného množství mouky vyšlehejte hladké hustší těstíčko, osolte a přidejte polovinu mandlí. Proužky ryby obalte v těstíčku a zbylými mandlemi a osmažte v rozpáleném oleji dozlatova.