0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vánoční trojboj

Vánoční trojboj
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vánoční trojboj

4/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3048 kcal
Bílkoviny 176 g
Sacharidy 115 g
Tuky 199 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hostina začíná... Je libo křupavé nudličky, vinnou klobásku, anebo raději něco lehčího? Máme všechno!

Suroviny

Spirálky z klobás
máslo 2 PL
Kuřecí nudličky
petrželka 2 hrsti
hladkolistá
tymián 2 snítky
toustový chléb 100 g
strouhaný
česnek 1 stroužek
drcený
sůl mořská
vejce 2 ks
máslo 3 PL
rozpuštěné
Ryba v mandlích
kefír 125 ml
vejce 2 ks
suché
mouka pšeničná hladká 4 PL
sůl mořská
mandle plátky 60 g
bělomasá ryba 200 g
pevná, nakrájená na proužky
olej
na smažení

1 Vinnou klobásu stočte do malých spirál a křížem spíchněte špejlemi (postupujte opatrně, aby vám nepraskly). Opečte zvolna na másle dozlatova.

2 Na kuře otrhejte listy petrželky a rozmixujte je nadrobno. Do mixéru přidejte tymiánové lístky, toustový chleba, parmazán, česnek a špetku soli. Rozmixujte je na strouhanku (nepodaří se vám to úplně najemno, to ale vůbec nevadí). Kuřecí maso nakrájejte šikmo na silnější nudličky (zhruba 1–1,5cm silné a 5–7cm dlouhé) a osolte.

3 Troubu předehřejte na 220°C. Kuřecí kousky protáhněte rozšlehaným vejcem a obalte v připravené ochucené strouhance; zlehka ji přimáčkněte. Nudličky dávejte volně vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte máslem. Pečte dozlatova, trvá to zhruba 15 minut; v polovině pečení je můžete obrátit.

4 Na rybu nejdřív z acidofilního mléka, vajec, sherry a potřebného množství mouky vyšlehejte hladké hustší těstíčko, osolte a přidejte polovinu mandlí. Proužky ryby obalte v těstíčku a zbylými mandlemi a osmažte v rozpáleném oleji dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč