Vánoční trojboj

Vánoční trojboj

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2997 kcal
Bílkoviny 176 g
Sacharidy 109 g
Tuky 199 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hostina začíná... Je libo křupavé nudličky, vinnou klobásku, anebo raději něco lehčího? Máme všechno!

Související recepty

Suroviny

Spirálky z klobás
klobása vinná 200 g
máslo 2 PL
Kuřecí nudličky
petrželka 2 hrst
tymián 2 snítka
toustový chléb 100 g
parmazán 20 g
strouhaný
česnek 1 stroužek
drcený
sůl mořská
kuřecí prsa 200 g
vejce 2 ks
máslo 3 PL
rozpuštěné
Ryba na mandlích
kyselé mléko 125 ml
vejce 2 ks
1 PL
suché sherry
mouka pšeničná hladká 3 PL
sůl mořská
mandle plátky 60 g
bílá ryba 200 g
pevná, nakrájená na proužky
olej
na smažení

1 Vinnou klobásu stočte do malých spirál a křížem spíchněte špejlemi (postupujte opatrně, aby vám nepraskly). Opečte zvolna na másle dozlatova.

2 Na kuře otrhejte listy petrželky a rozmixujte je nadrobno. Do mixéru přidejte tymiánové lístky, toustový chleba, parmazán, česnek a špetku soli. Rozmixujte je na strouhanku (nepodaří se vám to úplně najemno, to ale vůbec nevadí). Kuřecí maso nakrájejte šikmo na silnější nudličky (zhruba 1–1,5cm silné a 5–7cm dlouhé) a osolte.

3 Troubu předehřejte na 220°C. Kuřecí kousky protáhněte rozšlehaným vejcem a obalte v připravené ochucené strouhance; zlehka ji přimáčkněte. Nudličky dávejte volně vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte máslem. Pečte dozlatova, trvá to zhruba 15 minut; v polovině pečení je můžete obrátit.

4 Na rybu nejdřív z acidofilního mléka, vajec, sherry a potřebného množství mouky vyšlehejte hladké hustší těstíčko, osolte a přidejte polovinu mandlí. Proužky ryby obalte v těstíčku a zbylými mandlemi a osmažte v rozpáleném oleji dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit