Vánoční trojboj

Vánoční trojboj

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2997 kcal
Bílkoviny 176 g
Cukr 109 g
Tuky 199 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Hostina začíná... Je libo křupavé nudličky, vinnou klobásku, anebo raději něco lehčího? Máme všechno!

Suroviny

Spirálky z klobás
klobása vinná 200 g
máslo 2 PL
Kuřecí nudličky
petrželka 2 hrst
tymián 2 snítka
toustový chléb 100 g
parmazán 20 g
strouhaný
česnek 1 stroužek
drcený
sůl mořská
kuřecí prsa 200 g
vejce 2 ks
máslo 3 PL
rozpuštěné
Ryba na mandlích
kyselé mléko 125 ml
vejce 2 ks
1 PL
suché sherry
mouka pšeničná hladká 3 PL
sůl mořská
mandle plátky 60 g
bílá ryba 200 g
pevná, nakrájená na proužky
olej
na smažení

1 Vinnou klobásu stočte do malých spirál a křížem spíchněte špejlemi (postupujte opatrně, aby vám nepraskly). Opečte zvolna na másle dozlatova.

2 Na kuře otrhejte listy petrželky a rozmixujte je nadrobno. Do mixéru přidejte tymiánové lístky, toustový chleba, parmazán, česnek a špetku soli. Rozmixujte je na strouhanku (nepodaří se vám to úplně najemno, to ale vůbec nevadí). Kuřecí maso nakrájejte šikmo na silnější nudličky (zhruba 1–1,5cm silné a 5–7cm dlouhé) a osolte.

3 Troubu předehřejte na 220°C. Kuřecí kousky protáhněte rozšlehaným vejcem a obalte v připravené ochucené strouhance; zlehka ji přimáčkněte. Nudličky dávejte volně vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte máslem. Pečte dozlatova, trvá to zhruba 15 minut; v polovině pečení je můžete obrátit.

4 Na rybu nejdřív z acidofilního mléka, vajec, sherry a potřebného množství mouky vyšlehejte hladké hustší těstíčko, osolte a přidejte polovinu mandlí. Proužky ryby obalte v těstíčku a zbylými mandlemi a osmažte v rozpáleném oleji dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...
  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...

Obchod Apetit