Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vánoční trojboj
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3048 kcal
Bílkoviny 176 g
Sacharidy 115 g
Tuky 199 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hostina začíná... Je libo křupavé nudličky, vinnou klobásku, anebo raději něco lehčího? Máme všechno!

Suroviny

Spirálky z klobás
Kuřecí nudličky
petrželka 2 hrsti
hladkolistá
tymián 2 snítky
strouhaný
česnek 1 stroužek
drcený
sůl mořská
vejce 2 ks
rozpuštěné
Ryba v mandlích
kefír 125 ml
vejce 2 ks
suché
sůl mořská
mandle plátky 60 g
bělomasá ryba 200 g
pevná, nakrájená na proužky
olej
na smažení

Postup

1

Vinnou klobásu stočte do malých spirál a křížem spíchněte špejlemi (postupujte opatrně, aby vám nepraskly). Opečte zvolna na másle dozlatova.

2

Na kuře otrhejte listy petrželky a rozmixujte je nadrobno. Do mixéru přidejte tymiánové lístky, toustový chleba, parmazán, česnek a špetku soli. Rozmixujte je na strouhanku (nepodaří se vám to úplně najemno, to ale vůbec nevadí). Kuřecí maso nakrájejte šikmo na silnější nudličky (zhruba 1–1,5cm silné a 5–7cm dlouhé) a osolte.

3

Troubu předehřejte na 220°C. Kuřecí kousky protáhněte rozšlehaným vejcem a obalte v připravené ochucené strouhance; zlehka ji přimáčkněte. Nudličky dávejte volně vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte máslem. Pečte dozlatova, trvá to zhruba 15 minut; v polovině pečení je můžete obrátit.

4

Na rybu nejdřív z acidofilního mléka, vajec, sherry a potřebného množství mouky vyšlehejte hladké hustší těstíčko, osolte a přidejte polovinu mandlí. Proužky ryby obalte v těstíčku a zbylými mandlemi a osmažte v rozpáleném oleji dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...