Česká vánoční tradice je sice krásná, kapřímu masu však svědčí i exotická úprava se zázvorem, koriandrem a chilli.
Suroviny
1 Do hmoždíře postupně dejte zázvor, koriandr, chilli papričky, česnek, sójové boby a sůl a utřete na pastu.V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a pastu na něm osmahněte. Přidejte cukr, pár lžic vody a chvíli povařte; pak přidejte tamarindovou vodu a rybí omáčku a vařte asi 7 minut na hustou, sladkokyselou, pálivou a přiměřeně slanou omáčku.
2 Filety pokrájejte tak, abyste narušili kůstky, nikoli však kůži, a maso naporcujte. Rybu naložte aspoň na 15 minut do sójové omáčky a pak ji osmažte dozlatova. Kapra přelijte omáčkou. Podávat můžete se smaženou thajskou bazalkou, osmaženým česnekem, osmaženými kolečky šalotky a smaženými sušenými chilli papričkami.