Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažený kapr s omáčkou tří chutí

Smažený kapr s omáčkou tří chutí

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro zkušené 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 86 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 10 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Česká vánoční tradice je sice krásná, kapřímu masu však svědčí i exotická úprava se zázvorem, koriandrem a chilli.

Suroviny

Na rybu
palmový cukr 25 g
stejně jako ostatní exotické suroviny koupíte v obchodech s orientálním zbožím
700 ml
tamarindová voda smíchejte tamarindovou pastu s vodou
rybí omáčka 2 PL
600 g
kapří filet
sójová omáčka 100 ml
olej
na smažení

Postup

1

Do hmoždíře postupně dejte zázvor, koriandr, chilli papričky, česnek, sójové boby a sůl a utřete na pastu.V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a pastu na něm osmahněte. Přidejte cukr, pár lžic vody a chvíli povařte; pak přidejte tamarindovou vodu a rybí omáčku a vařte asi 7 minut na hustou, sladkokyselou, pálivou a přiměřeně slanou omáčku.

2
Filety pokrájejte tak, abyste narušili kůstky, nikoli však kůži, a maso naporcujte. Rybu naložte aspoň na 15 minut do sójové omáčky a pak ji osmažte dozlatova. Kapra přelijte omáčkou. Podávat můžete se smaženou thajskou bazalkou, osmaženým česnekem, osmaženými kolečky šalotky a smaženými sušenými chilli papričkami.

Apetit magazín