Smažený kapr s omáčkou tří chutí

Smažený kapr s omáčkou tří chutí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro zkušené 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 86 kcal
Bílkoviny 12 g
Cukr 10 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Česká vánoční tradice je sice krásná, kapřímu masu však svědčí i exotická úprava se zázvorem, koriandrem a chilli.

Suroviny

Na rybu
palmový cukr 25 g
stejně jako ostatní exotické suroviny koupíte v obchodech s orientálním zbožím
700 ml
tamarindová voda smíchejte tamarindovou pastu s vodou
rybí omáčka 2 PL
600 g
kapří filet
sójová omáčka 100 ml
olej
na smažení

1 Do hmoždíře postupně dejte zázvor, koriandr, chilli papričky, česnek, sójové boby a sůl a utřete na pastu.V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a pastu na něm osmahněte. Přidejte cukr, pár lžic vody  a chvíli povařte; pak přidejte tamarindovou vodu a rybí omáčku a vařte asi 7 minut na hustou, sladkokyselou, pálivou a přiměřeně slanou omáčku.

2 Filety pokrájejte tak, abyste narušili kůstky, nikoli však kůži, a maso naporcujte. Rybu naložte aspoň na 15 minut do sójové omáčky a pak ji osmažte dozlatova. Kapra přelijte omáčkou. Podávat můžete se smaženou thajskou bazalkou, osmaženým česnekem, osmaženými kolečky šalotky a smaženými sušenými chilli papričkami.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit