0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kapr s černým kořenem a bramborovými rösti

Kapr s černým kořenem a bramborovými rösti

Zatím nehodnoceno
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2230 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 166 g
Tuky 103 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Kapr do české kuchyně rozhodně patří. Černý kořen je neobvyklý, ale začíná se už objevovat,“ vysvětlil svoji volbu jídla šéfkuchař Radek Šubrt. Kapra doporučuje před smažením důkladně zbavit kostí. „Abyste se při jídle nemuseli v mase šťourat,“ dodává.

Suroviny

kapr 4 filety
bez kůže, po 200 g
citron 1 ks
česnek 1 stroužek
oloupaný
olivový olej 2 PL
Na omáčku
500 g
černý kořen
víno bílé 100 ml
vývar 100 ml
smetana ke šlehání 100 ml
sůl
pepř
pažitka
Na rösti
brambory 800 g
varný typ C
muškátový oříšek špetka
sůl
máslo 1 PL
olej
na smažení

1 Neoloupané brambory dejte vařit na 10 minut, slijte a nechte zchladnout.

2 Černý kořen oloupejte, nakrájejte na kostičky, dejte do menšího hrnce, zalijte vínem, vývarem a nechte dusit. Přilijte smetanu a ještě chvíli vařte. Měkký černý kořen vyjměte (nejlépe to jde odpěňovačkou) a omáčku nechte lehce zhoustnout. Ke konci vmíchejte do omáčky nasekanou pažitku a vraťte černý kořen.

3 Nedovařené brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo, osolte, přidejte špetku muškátového oříšku a máslo. Z brambor tvořte placičky a smažte je na oleji dozlatova. Rösti otáčejte na pánvi jen jednou!

4 Očištěné filety z kapra přepulte, potřete olivovým olejem a pokapejte citronem. Opečte je na rozpálené pánvi z obou stran zároveň se stroužkem česneku. Na talíř postupně skládejte filet z kapra, na něj lžící dejte černý kořen, položte jednu bramborovou placičku a vše zopakujte. Zbylou omáčku pak lžící nalijte kolem kapra na talíř.

 

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč