Nová registrace Zapomenuté heslo

< 60 min
1,0 (3x)
18. 7. 2014
Kapr s černým kořenem a bramborovými rösti


< 60 min
1,0 (3x)

„Kapr do české kuchyně rozhodně patří. Černý kořen je neobvyklý, ale začíná se už objevovat,“ vysvětlil svoji volbu jídla šéfkuchař Radek Šubrt. Kapra doporučuje před smažením důkladně zbavit kostí. „Abyste se při jídle nemuseli v mase šťourat,“ dodává.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4

Na omáčku

Na rösti

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 557.5 kcal
  • Bílkoviny 32 g
  • Sacharidy 41.5 g
  • Tuky 25.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Radek Šubrt, z vydání Apetit 2012/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

1,0/5

Hodnocení receptu

1,0/5
(3 hlasy)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2012/10

Česká kuchyně podle babiček i šéfkuchařůBožské kynuté koláčeTradiční suroviny – mák, povidla, uzené, droždí, tvarůžky, škvarkySlovenský nedělní oběd

Související články

Černý kořen

Černý kořen: Zapomenutá zelenina našich babiček se vrací do kuchyní. Je skvělý do polévek, pyré, salátů, gratinovaných pokrmů i dezertů

Vypadá nenápadně, ale chuťově překvapí. Černý kořen, známý také jako hadí mord španělský, se postupně vrací na české talíře. Jeho jemná chuť s lehkým oříškovým nádechem se perfektně hodí například do polévek, jako příloha a také do gratinovaných pokrmů. V kuchyni s ním ale opatrně vyžaduje správné zacházení, abyste z něj dostali to nejlepší.