0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kapr v alobalu plněný zeleninou

Kapr v alobalu plněný zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kapr v alobalu plněný zeleninou

4.3/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2146 kcal
Bílkoviny 275 g
Sacharidy 24 g
Tuky 103 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plněného kapra můžete péct v celku, nebo zvlášť zabalit jednotlivé porce – doba pečení je pak zhruba o 15–20 minut kratší.

Suroviny

kapr 1,5 kg
vykuchaný
máslo 1 PL
cibule 1 ks
na kolečka
česnek 3 stroužky
na plátky
paprika bílá 1 ks
slovenská, na proužky
na plátky
sůl
pepř
mletý
kmín 1 ČL
celý
olej 1 PL
k podávání
brambory nové
vařené k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Z kapra seškrabte šupiny a odřízněte hlavu těsně za žábrami, ploutve a ocas. Opláchněte, osušte, osolte, opepřete a břišní dutinu naplňte nakrájenou zeleninou a máslem. 

2

Kus silnějšího alobalu potřete olejem, doprostřed položte naplněnou rybu, posypte kmínem a okraje alobalu dobře spojte, aby nemohla vytékat šťáva. Vložte na plech nebo do pekáče a pečte asi 35–45 minut.

3

Vyjměte z trouby a nechte asi 5 minut odpočinout. Alobal opatrně rozbalte, rybu rozdělte na porce a podávejte se šťávou zachycenou v alobalu, klínky citronu a vařenými novými bramborami.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...