Chystáte se ve své kuchyni vyčarovat dobroty, které vám osladí vánoční svátky? Pak vám rozhodně nesmí chybět dva pomocníci — Mléčná poleva a Čokoláda na vaření, obojí od Figaro, s kterými půjde chystání dezertu hravě od ruky. Tady je recept!
Čokoládové rolky
Dezerty s náplní ve tvaru šneků milují děti i dospělí a ještě vkusně ozdobí vaši sváteční tabuli.
Suroviny
Postup
Do mísy dejte mléko, cukr, vejce, 420 g mouky, droždí a krátce prohněťte, přidejte sůl, máslo a vypracujte těsto. Mělo by být lehce lepkavé, ale pokud jej vypracováváte v robotu s hákem, nemělo by se již lepit na stěny mísy. Dříve než začnete přisypávat další mouku, ujistěte se, že jste jej dostatečně dobře vyhnětli. Zakryjte hmotu utěrkou a nechte 10 minut stát.
V misce promíchejte cukr, kakao holandského typu a skořici.
Těsto vyválejte na pečicím papíru na obdélník veliký alespoň 65 x 50 cm. Potřete jej máslem, posypte směsí kakaa a cukru a oběma druhy nasekané čokolády. Těsto z delší strany zarolujte, poté nakrájejte na zhruba 18–20 stejně silných kousků. Přesuňte je do pekáčku vyloženého pečicím papírem a nechte mezi nimi dostatečné rozestupy. Dejte je na cca 30 minut vykynout a mezitím si rozpalte troubu na 190°C. Nakynuté rolky potřete prošlehaným vejcem a dejte do trouby. Pečte 20–30 minut dozlatova.
Blanšírované mandle opražte nasucho dozlatova. Čokoládovou polevu rozpusťte ve vodní lázni a pomocí lžičky upečené šneky pocákejte.
Poté rolky posypte opraženými mandlemi a podávejte.
Chcete ještě více inspirace, jak kouzlit s čokoládou? Mrkněte na stránky www.figaro.cz.
Komerční sdělení