0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šneci, kteří vám nadělí poctivou chuť čokolády

AD
Čokoláda Figaro
ZDROJ: Figaro
sdílet:

Šneci, kteří vám nadělí poctivou chuť čokolády

4 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4735 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 620 g
Tuky 175 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chystáte se ve své kuchyni vyčarovat dobroty, které vám osladí vánoční svátky? Pak vám rozhodně nesmí chybět dva pomocníci — Mléčná poleva a Čokoláda na vaření, obojí od Figaro, s kterými půjde chystání dezertu hravě od ruky. Tady je recept!

Čokoládové rolky

Dezerty s náplní ve tvaru šneků milují děti i dospělí a ještě vkusně ozdobí vaši sváteční tabuli.

Suroviny

mléko 220 ml
krupicový cukr 50 g
vejce 2
mouka 480 g
droždí sušené 9 g
sůl 1 ČL
máslo 60 g
hnědý cukr 100 g
kakao holandského typu 2 PL
Figaro
skořice 2 PL
čokoláda na vaření 100 g
Figaro, nasekaná nadrobno
vejce 1
prošlehané
mandle 1 hrst
nahrubo sekaných, blanšírovaných
čokoláda 100 g
Mléčná, Figaro, nasekaná nadrobno

Postup

1

Do mísy dejte mléko, cukr, vejce, 420 g mouky, droždí a krátce prohněťte, přidejte sůl, máslo a vypracujte těsto. Mělo by být lehce lepkavé, ale pokud jej vypracováváte v robotu s hákem, nemělo by se již lepit na stěny mísy. Dříve než začnete přisypávat další mouku, ujistěte se, že jste jej dostatečně dobře vyhnětli. Zakryjte hmotu utěrkou a nechte 10 minut stát.

2

V misce promíchejte cukr, kakao holandského typu a skořici.

3

Těsto vyválejte na pečicím papíru na obdélník veliký alespoň 65 x 50 cm. Potřete jej máslem, posypte směsí kakaa a cukru a oběma druhy nasekané čokolády. Těsto z delší strany zarolujte, poté nakrájejte na zhruba 18–20 stejně silných kousků. Přesuňte je do pekáčku vyloženého pečicím papírem a nechte mezi nimi dostatečné rozestupy. Dejte je na cca 30 minut vykynout a mezitím si rozpalte troubu na 190°C. Nakynuté rolky potřete prošlehaným vejcem a dejte do trouby. Pečte 20–30 minut dozlatova.

4

Blanšírované mandle opražte nasucho dozlatova. Čokoládovou polevu rozpusťte ve vodní lázni a pomocí lžičky upečené šneky pocákejte.

5

Poté rolky posypte opraženými mandlemi a podávejte.

6

Chcete ještě více inspirace, jak kouzlit s čokoládou? Mrkněte na stránky www.figaro.cz.

Komerční sdělení

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit