Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špenátový salát s jablky, slaninou a medovo-hořčičnou zálivkou

Po smaženém kaprovi, tuně cukroví a chlebíčkách s majonézou přijde salát vhod úplně všem. Tenhle je navíc opravdu boží! 

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT3M
Opékání 0:03
Salát

Ingredience

    • 8 plátků sušené slaniny (např. tyrolské), nakrájené na nudličky
    • 1 balení mladého (baby) špenátu
    • 2 jablka s červenou slupkou, zbavená jádřince a nakrájená na nudličky
    • 2 lžíce nasekané pažitky

    NA ZÁLIVKU

    • 3 lžíce jablečného octa
    • 1 lžíce tekutého medu
    • 2 lžičky dijonské hořčice
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 5 lžic panenského olivového oleje 

Příprava jídla

1 Prošlehejte přísady na zálivku a odložte (lze ji připravit až den předem a uchovat v chladu).

2 Na nepřilnavé pánvi opečte slaninu dozlatova a dokřupava. Vyjměte, dejte na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk.

3 Na servírovací talíř rozložte špenátové lístky a nakrájená jablka a pokapejte zálivkou. Nakonec posypte vypraženou slaninou a pažitkou.

NĚCO NAVÍC

Můžete přidat ještě bulvu fenyklu nakrájenou na plátky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slané košíčky se špenátem a hráškem

Rostbíf s křenovou remuládou

Danuščino švestkové tiramisu

Na Štěpána není pána...

Přidat komentář