Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vajíčka s ančovičkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné 12 jednohubek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2562 kcal
Bílkoviny 249 g
Sacharidy 2 g
Tuky 172 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální jednohubka – sotva se rozplyne na jazyku, už chcete další!

Související recepty

Suroviny

vejce 6 ks
natvrdo
majonéza 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
ančovičky (konzerva) 6 ks
malé
kaviár 7 g

Postup

1

Vajíčka rozkrojte po delší straně napůl. Vydloubněte žloutky a rozmačkejte je na jemnou kaši. Přidejte majonézu, sůl a pepř. Pak vaječnou směsí naplňte jamky po žloutcích.

2

Šest polovin ozdobte ančovičkou, na zbylá vejce navršte čepičku ze smetany a na ni kaviár.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Germknödel: Sladká alpská pochoutka s českým rodokmenem
  • Zajímavosti

Germknödel: Sladká alpská pochoutka s českým rodokmenem

Kynuté knedlíky, které kdysi bývaly jednoduchým postním jídlem, dnes evokují hlavně pohodu alpských horských chat. Naplněné povidly, přelité voňavou vanilkovou omáčkou a posypané mákem – kdo by odolal? A pokud vás právě nečekají zasněžené...