Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2527 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 226 g
Tuky 162 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenajdete Američana, který by sundae neznal – a nemiloval. Tak je pro Ameriku typický! Příprava poháru je tak rychlá, že si přímo říká o ,zdržení‘: domácí polevy.

Související recepty

Suroviny

vanilková zmrzlina
karamelová poleva
lískové oříšky
nasekané
koktejlové třešně
lentilky
nasekané

Postup

1

Jednodušší pohár není! Do skleničky vrstvěte v následujícím pořadí: horká čokoládová poleva, pořádný kopeček vanilkové zmrzliny, horká karamelová poleva, nasekané lískové oříšky, kopeček šlehačky.

2

Zdobte koktejlovou třešní nebo hrstí nasekaných lentilek. Polevy si můžete připravit podle našich návodů – jde to snadno!

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA
Ve středně velkém kastrůlku rozpusťte 3 lžíce másla, přidejte 125 ml vody, 80 ml šlehačky a 2 lžíce medu a na mírném ohni přiveďte k varu. Mezitím nalámejte do mísy 250 g 60% čokolády a přelijte ji horkou směsí. Čokoládu nechte rozpustit a po minutě ji rozmíchejte dohladka. Na závěr můžete přilít 2 lžíce tmavého rumu.

KARAMELOVÁ POLEVA
Naše karamelová poleva vás nejspíš mírně překvapí: cukr se do ní totiž dává až nakonec. 1 lžíci másla rozpusťte na pánvičce, přidejte 80 ml horké vody a 2 lžíce medu, důkladně promíchejte a na závěr přisypte 250 g cukru. Za stálého míchání zahřívejte, až se poleva zbarví do zlatohněda, je lesklá, hladká a příjemně voní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

01.04.2009 13:44
jak dlouho vydrzi polevy hotove ve sklenicce dane do lednicky?

Apetit magazín