Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2527 kcal
Bílkoviny 36 g
Cukr 226 g
Tuky 162 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nenajdete Američana, který by sundae neznal – a nemiloval. Tak je pro Ameriku typický! Příprava poháru je tak rychlá, že si přímo říká o ,zdržení‘: domácí polevy.

Suroviny

čokoládová poleva
vanilková zmrzlina
karamelová poleva
lískové oříšky
nasekané
smetana ke šlehání
koktejlové třešně
lentilky
nasekané

1 Jednodušší pohár není! Do skleničky vrstvěte v následujícím pořadí: horká čokoládová poleva, pořádný kopeček vanilkové zmrzliny, horká karamelová poleva, nasekané lískové oříšky, kopeček šlehačky.

2 Zdobte koktejlovou třešní nebo hrstí nasekaných lentilek. Polevy si můžete připravit podle našich návodů – jde to snadno!

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA
Ve středně velkém kastrůlku rozpusťte 3 lžíce másla, přidejte 125 ml vody, 80 ml šlehačky a 2 lžíce medu a na mírném ohni přiveďte k varu. Mezitím nalámejte do mísy 250 g 60% čokolády a přelijte ji horkou směsí. Čokoládu nechte rozpustit a po minutě ji rozmíchejte dohladka. Na závěr můžete přilít 2 lžíce tmavého rumu.

KARAMELOVÁ POLEVA 
Naše karamelová poleva vás nejspíš mírně překvapí: cukr se do ní totiž dává až nakonec. 1 lžíci másla rozpusťte na pánvičce, přidejte 80 ml horké vody a 2 lžíce medu, důkladně promíchejte a na závěr přisypte 250 g cukru. Za stálého míchání zahřívejte, až se poleva zbarví do zlatohněda, je lesklá, hladká a příjemně voní. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit