Nenajdete Američana, který by sundae neznal – a nemiloval. Tak je pro Ameriku typický! Příprava poháru je tak rychlá, že si přímo říká o ,zdržení‘: domácí polevy.
Suroviny
Postup
Jednodušší pohár není! Do skleničky vrstvěte v následujícím pořadí: horká čokoládová poleva, pořádný kopeček vanilkové zmrzliny, horká karamelová poleva, nasekané lískové oříšky, kopeček šlehačky.
Zdobte koktejlovou třešní nebo hrstí nasekaných lentilek. Polevy si můžete připravit podle našich návodů – jde to snadno!
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA
Ve středně velkém kastrůlku rozpusťte 3 lžíce másla, přidejte 125 ml vody, 80 ml šlehačky a 2 lžíce medu a na mírném ohni přiveďte k varu. Mezitím nalámejte do mísy 250 g 60% čokolády a přelijte ji horkou směsí. Čokoládu nechte rozpustit a po minutě ji rozmíchejte dohladka. Na závěr můžete přilít 2 lžíce tmavého rumu.
KARAMELOVÁ POLEVA
Naše karamelová poleva vás nejspíš mírně překvapí: cukr se do ní totiž dává až nakonec. 1 lžíci másla rozpusťte na pánvičce, přidejte 80 ml horké vody a 2 lžíce medu, důkladně promíchejte a na závěr přisypte 250 g cukru. Za stálého míchání zahřívejte, až se poleva zbarví do zlatohněda, je lesklá, hladká a příjemně voní.
Komentáře