Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Oříšková palačinka s karamelizovanými hruškami
Oříšková palačinka s karamelizovanými hruškami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Oříšková palačinka s karamelizovanými hruškami

4.6/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4828 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 369 g
Tuky 292 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladkou palačinku můžete podávat kdykoli, pokaždé zařídí blažený úsměv na tváři...

Související recepty

Suroviny

vejce 4 ks
mléko 470 ml
lískové oříšky 90 g
velmi jemně mleté nebo lépe mouka z lískových oříšků
sůl 1 špetka
vanilkový extrakt 1 ČL
+ další na opékání
Na hrušky
oloupané, zbavené jadřinců, nakrájené na plátky
skořice 1 špetka
kardamom 1 špetka
hnědý cukr 2 PL
Na omáčku
máslo 1,5 PL
rum 50 ml
tmavý, lze nahradit brandy
Na dokončení
lískové oříšky
nasucho opečené a nasekané nahrubo, lze nahradit vlašskými
33%, ušlehaná
na poprášení

Postup

1

Na palačinky dejte do mixéru všechny ingredience, rozmixujte a hotové těsto nechte odpočinout. Potom na pánvi vytřené máslem opékejte palačinky dozlatova z obou stran.

2

Na hrušky rozpusťte v pánvi lžíci másla, přidejte hrušky, koření a cukr, lehce promíchejte a nechte zkaramelizovat. Trvá to zhruba 3–5 minut.

3

Na omáčku vsypte do menšího hrnce cukr a počkejte, až začne karamelizovat, zamíchejte a hlídejte barvu karamelu, měla by být krásně zlatavá. Přidejte máslo, počkejte, až se zcela rozpustí, a přilijte kondenzované mléko. Nakonec vmíchejte alkohol a odstavte z plotny.

4

Palačinky naplňte hruškami, přelijte karamelovou omáčkou a ozdobte šlehačkou a ořechy. Lehce pocukrujte, chcete-li. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

AD
Lahodná podzimní bruschetta

Lahodná podzimní bruschetta

Co pořád vymýšlet k večeři, aby si celá rodina pochutnala? Také vám často hlavou jde tato myšlenka? Pokud ano, mám pro vás tip na lahodnou podzimní bruschettu, která se hodí i jako snack nebo dopolední brunch v italském stylu. ...