Sladkou palačinku můžete podávat kdykoli, pokaždé zařídí blažený úsměv na tváři...
Suroviny
Postup
Na palačinky dejte do mixéru všechny ingredience, rozmixujte a hotové těsto nechte odpočinout. Potom na pánvi vytřené máslem opékejte palačinky dozlatova z obou stran.
Na hrušky rozpusťte v pánvi lžíci másla, přidejte hrušky, koření a cukr, lehce promíchejte a nechte zkaramelizovat. Trvá to zhruba 3–5 minut.
Na omáčku vsypte do menšího hrnce cukr a počkejte, až začne karamelizovat, zamíchejte a hlídejte barvu karamelu, měla by být krásně zlatavá. Přidejte máslo, počkejte, až se zcela rozpustí, a přilijte kondenzované mléko. Nakonec vmíchejte alkohol a odstavte z plotny.
Palačinky naplňte hruškami, přelijte karamelovou omáčkou a ozdobte šlehačkou a ořechy. Lehce pocukrujte, chcete-li.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Hrušky nasladko aneb 49 ovocných receptů(48 receptů)
- Sladká odměna za vysvědčení(32 receptů)
- Slaďoučké hrušky(21 receptů)
- Palačinky a lívance: 46 ověřených receptů od českých po japonské(46 receptů)
- Zapomeňte na džem aneb 40 nápadů na slané i sladké palačinky, po kterých se vám budou sbíhat sliny(44 receptů)