Sladkou palačinku můžete podávat kdykoli, pokaždé zařídí blažený úsměv na tváři...
Suroviny
1 Na palačinky dejte do mixéru všechny ingredience, rozmixujte a hotové těsto nechte odpočinout. Potom na pánvi vytřené máslem opékejte palačinky dozlatova z obou stran.
2 Na hrušky rozpusťte v pánvi lžíci másla, přidejte hrušky, koření a cukr, lehce promíchejte a nechte zkaramelizovat. Trvá to zhruba 3–5 minut.
3 Na omáčku vsypte do menšího hrnce cukr a počkejte, až začne karamelizovat, zamíchejte a hlídejte barvu karamelu, měla by být krásně zlatavá. Přidejte máslo, počkejte, až se zcela rozpustí, a přilijte kondenzované mléko. Nakonec vmíchejte alkohol a odstavte z plotny.
4 Palačinky naplňte hruškami, přelijte karamelovou omáčkou a ozdobte šlehačkou a ořechy. Lehce pocukrujte, chcete-li.