Zmrzlinový pohár s opilou omáčkou

Zmrzlinový pohár s opilou omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2754 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 216 g
Tuky 163 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zavzpomínejte na návštěvy cukráren v dětství a pojďte s námi na pohár! Máme pro vás domácí podobu světozorského poháru Barcelona, který se ani po desetiletích, co ho známe, moc nezměnil.

Suroviny

ovocný kompot 2 konzervy
kompot „ovocný koktejl“, okapaný, cca 3 vrchovaté lžíce na každý pohár
dřeň 4 kelímky
jahodová, mražená
banány 2 ks
zmražené a rozmixované
vaječný likér 100 ml
nemusí být
smetana ke šlehání
ušlehaná, k podávání
8 ks
oplatkové trubičky, k podávání
lískové oříšky 4 PL
opražené, nastrouhané
NA OŘÍŠKOVOU OMÁČKU
máslo 20 g
čerstvé
lískové oříšky 70 g
nasekaných či nahrubo umletých + na ozdobení
brandy 20 ml
javorový sirup 50 ml
smetana ke šlehání 200 ml

1 Na oříškovou omáčku v hrnci rozehřejte na mírném ohni máslo a přidejte k němu oříšky. Po půlminutě zesilte oheň a přidejte brandy (opatrně, zvláště máte-li plynový vařič!) a javorový sirup. Povařte 2–3 minuty, potom odstavte, zalijte smetanou a pořádně zamíchejte. Nechte zcela vychladnout. (Zbylá omáčka vydrží v dobře uzavřené nádobě v chladničce zhruba 2–3 dny.)

2 Do poháru dejte vždy nejprve okapaný kompot, pak jahodovou dřeň a rozmixovaný mražený banán, polijte vychladlou omáčkou a vaječným likérem podle chuti, ozdobte šlehačkou a trubičkami, posypte opraženými lískovými oříšky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit