Zavzpomínejte na návštěvy cukráren v dětství a pojďte s námi na pohár! Máme pro vás domácí podobu světozorského poháru Barcelona, který se ani po desetiletích, co ho známe, moc nezměnil.
Suroviny
Postup
Na oříškovou omáčku v hrnci rozehřejte na mírném ohni máslo a přidejte k němu oříšky. Po půlminutě zesilte oheň a přidejte brandy (opatrně, zvláště máte-li plynový vařič!) a javorový sirup. Povařte 2–3 minuty, potom odstavte, zalijte smetanou a pořádně zamíchejte. Nechte zcela vychladnout. (Zbylá omáčka vydrží v dobře uzavřené nádobě v chladničce zhruba 2–3 dny.)
Do poháru dejte vždy nejprve okapaný kompot, pak jahodovou dřeň a rozmixovaný mražený banán, polijte vychladlou omáčkou a vaječným likérem podle chuti, ozdobte šlehačkou a trubičkami, posypte opraženými lískovými oříšky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zimní poháry: 11 lahodných kombinací(11 receptů )
- 13x neodolatelný zmrzlinový pohár(14 receptů )