Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zmrzlinový pohár s opilou omáčkou

Zavzpomínejte na návštěvy cukráren v dětství a pojďte s námi na pohár! Máme pro vás domácí podobu světozorského poháru Barcelona, který se ani po desetiletích, co ho známe, moc nezměnil.

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Pohár

Ingredience

    • 2 konzervy kompotu ,ovocný koktejl‘, okapané (cca 3 vrchovaté lžíce na každý pohár)
    • 4 malé kelímky mražené jahodové dřeně
    • 2 malé banány, zmražené a rozmixované
    • cca 100 ml vaječného likéru (nemusí být)
    • ušlehaná smetana k podávání
    • 4–8 oplatkových trubiček podle vašeho výběru k podávání
    • 2–4 lžíce opražených nastrouhaných lískových oříšků

    NA OŘÍŠKOVOU OMÁČKU

    • 20 g čerstvého másla
    • 70 g nasekaných či nahrubo umletých lískových oříšků + na ozdobení
    • 20 ml brandy
    • 50 ml javorového sirupu
    • 200 ml smetany ke šlehání

Příprava jídla

1 Na oříškovou omáčku v hrnci rozehřejte na mírném ohni máslo a přidejte k němu oříšky. Po půlminutě zesilte oheň a přidejte brandy (opatrně, zvláště máte-li plynový vařič!) a javorový sirup. Povařte 2–3 minuty, potom odstavte, zalijte smetanou a pořádně zamíchejte. Nechte zcela vychladnout. (Zbylá omáčka vydrží v dobře uzavřené nádobě v chladničce zhruba 2–3 dny.)

2 Do poháru dejte vždy nejprve okapaný kompot, pak jahodovou dřeň a rozmixovaný mražený banán, polijte vychladlou omáčkou a vaječným likérem podle chuti, ozdobte šlehačkou a trubičkami, posypte opraženými lískovými oříšky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zimní poháry

Přidat komentář