Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Celerová remuláda v šunkových kornoutcích
Celerová remuláda v šunkových kornoutcích
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Celerová remuláda v šunkových kornoutcích

4.7/5 Počet hodnocení: 33
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1866 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 9 g
Tuky 131 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Důkazem, že i syrový celer chutná báječně, když ho doplní ty správné přísady, je právě tato celerová remuláda. Jako předkrm dokáže elegantně nahradit již tradiční šunkovou rolku s křenem. Větší porci společně s opečeným toustem klidně servírujte k večeři, obzvláště ve dnech, kdy nemáte příliš velký hlad.

Suroviny

celer ½ ks
asi 250 g, oloupaný
kapary 1 PL
opláchnuté, osušené
křen 1 PL
smetanový
majonéza 2 PL
hořčice dijonská 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
šunka 6 plátků
vařená či moravské uzené
rukola 1 hrst
či polníček

Postup

1

Celer nastrouhejte nahrubo a ihned dejte do 300 ml studené vody s citronovou šťávou, aby nezhnědl.

2

Sceďte, nechte dobře okapat a promíchejte s kapary, křenem, majonézou, hořčicí a osolte a opepřete.

3

Na plátky šunky rozdělte připravenou remuládu, přidejte pár zelených lístků a zarolujte do kornoutku nebo jinak hezky upravte na talíř. Dejte vychladit až do doby podávání. Servírujte s topinkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...