Celerová remuláda v šunkových kornoutcích

Celerová remuláda v šunkových kornoutcích

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2028 kcal
Bílkoviny 152 g
Cukr 16 g
Tuky 142 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Důkaz, že i syrový celer chutná báječně, když ho doplní ty správné přísady.

Suroviny

celer 1 ks
asi 250 g, oloupaný
citronová štáva 1 PL
kapary 1 PL
opláchnuté, osušené
křen 1 PL
smetanový
majonéza 2 PL
hořčice dijonská 1
sůl
pepř
čerstvě mletý
šunka 6 plátků
vařená či moravské uzené
rukola 1 hrst
či polníček

1 Celer nastrouhejte nahrubo a ihned dejte do 300 ml studené vody s citronovou šťávou, aby nezhnědl.

2 Sceďte, nechte dobře okapat a promíchejte s kapary, křenem, majonézou, hořčicí a osolte a opepřete.

3 Na plátky šunky rozdělte připravenou remuládu, přidejte pár zelených lístků a zarolujte do kornoutku nebo jinak hezky upravte na talíř. Dejte vychladit až do doby podávání. Servírujte s topinkou.

 

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...
  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...

Obchod Apetit