Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sušenky à la hot cross buns
Sušenky à la hot cross buns
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Sušenky à la hot cross buns

4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Na 18 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4559 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 633 g
Tuky 197 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upečte na Velikonoce voňavé kořeněné sušenky plné vloček a rozinek. Díky křížku z polevy budou připomínat tradiční britské hot cross buns, ovšem čas přípravy je sotva třetinový!

Suroviny

rozinky 125 g
kandovaná pomerančová a citronová kůra 50 g
nasekaná
hnědý cukr 125 g
mletá
mixed spice ½ ČL
sůl vločková ½ ČL
máslo 125 g
zlatý sirup 3 PL
Na křížky
mléko 1,5 PL
vanilková pasta ½ ČL

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180°C (horkovzdušnou na 160°C) a vyložte dva plechy pečicím papírem.

2

V míse smíchejte vločky, kokos, rozinky, kůru, mouku, cukr, koření a sůl. Máslo a zlatý sirup dejte do rendlíku na mírném ohni společně rozpusťte. Sundejte z ohně a do horkého mixu vmíchejte jedlou sodu a 3 lžíce vroucí vody a míchejte, až směs vypění. Vzápětí vlijte do mísy k ostatním přísadám a stěrkou zapracujte, aby vznikla jednolitá hmota.

3

Hmotu rozdělte na 18 kousků a uválejte z nich kuličky. Kuličky položte v 5cm rozestupech na plechy a pečte 15 minut dozlatova. V polovině pečení vytáhněte plechy z trouby a pomocí dna sklenice zmáčkněte kuličky na placičky o síle 1 cm, pak vraťte do trouby. Po upečení nechte pár minut na plechu, pak sundejte a dejte vychladnout na mřížce.

4

Na křížky smíchejte v misce moučkový cukr, mléko a vanilkovou pastu dohladka. Přendejte do cukrářského sáčku a namalujte na sušenky křížky. Posypte křížky zlehka kokosem. Protože pasta rychle zasychá, je nejlepší pracovat po jedné sušence.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...