0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sušenky à la hot cross buns

Sušenky à la hot cross buns
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Sušenky à la hot cross buns

4.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Na 18 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4559 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 633 g
Tuky 197 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upečte na Velikonoce voňavé kořeněné sušenky plné vloček a rozinek. Díky křížku z polevy budou připomínat tradiční britské hot cross buns, ovšem čas přípravy je sotva třetinový!

Suroviny

ovesné vločky 100 g
kokos strouhaný 75 g
rozinky 125 g
kandovaná pomerančová a citronová kůra 50 g
nasekaná
mouka pšeničná hladká 200 g
hnědý cukr 125 g
skořice 1 ČL
mletá
mixed spice ½ ČL
sůl vločková ½ ČL
máslo 125 g
zlatý sirup 3 PL
jedlá soda 1 ČL
Na křížky
moučkový cukr 150 g
mléko 1,5 PL
vanilková pasta ½ ČL
kokos strouhaný 50 g

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180°C (horkovzdušnou na 160°C) a vyložte dva plechy pečicím papírem.

2

V míse smíchejte vločky, kokos, rozinky, kůru, mouku, cukr, koření a sůl. Máslo a zlatý sirup dejte do rendlíku na mírném ohni společně rozpusťte. Sundejte z ohně a do horkého mixu vmíchejte jedlou sodu a 3 lžíce vroucí vody a míchejte, až směs vypění. Vzápětí vlijte do mísy k ostatním přísadám a stěrkou zapracujte, aby vznikla jednolitá hmota.

3

Hmotu rozdělte na 18 kousků a uválejte z nich kuličky. Kuličky položte v 5cm rozestupech na plechy a pečte 15 minut dozlatova. V polovině pečení vytáhněte plechy z trouby a pomocí dna sklenice zmáčkněte kuličky na placičky o síle 1 cm, pak vraťte do trouby. Po upečení nechte pár minut na plechu, pak sundejte a dejte vychladnout na mřížce.

4

Na křížky smíchejte v misce moučkový cukr, mléko a vanilkovou pastu dohladka. Přendejte do cukrářského sáčku a namalujte na sušenky křížky. Posypte křížky zlehka kokosem. Protože pasta rychle zasychá, je nejlepší pracovat po jedné sušence.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč