Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sušenky à la hot cross buns
Sušenky à la hot cross buns
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Sušenky à la hot cross buns

4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Na 18 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4559 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 633 g
Tuky 197 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upečte na Velikonoce voňavé kořeněné sušenky plné vloček a rozinek. Díky křížku z polevy budou připomínat tradiční britské hot cross buns, ovšem čas přípravy je sotva třetinový!

Suroviny

rozinky 125 g
kandovaná pomerančová a citronová kůra 50 g
nasekaná
hnědý cukr 125 g
mletá
mixed spice ½ ČL
sůl vločková ½ ČL
máslo 125 g
zlatý sirup 3 PL
Na křížky
mléko 1,5 PL
vanilková pasta ½ ČL

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180°C (horkovzdušnou na 160°C) a vyložte dva plechy pečicím papírem.

2

V míse smíchejte vločky, kokos, rozinky, kůru, mouku, cukr, koření a sůl. Máslo a zlatý sirup dejte do rendlíku na mírném ohni společně rozpusťte. Sundejte z ohně a do horkého mixu vmíchejte jedlou sodu a 3 lžíce vroucí vody a míchejte, až směs vypění. Vzápětí vlijte do mísy k ostatním přísadám a stěrkou zapracujte, aby vznikla jednolitá hmota.

3

Hmotu rozdělte na 18 kousků a uválejte z nich kuličky. Kuličky položte v 5cm rozestupech na plechy a pečte 15 minut dozlatova. V polovině pečení vytáhněte plechy z trouby a pomocí dna sklenice zmáčkněte kuličky na placičky o síle 1 cm, pak vraťte do trouby. Po upečení nechte pár minut na plechu, pak sundejte a dejte vychladnout na mřížce.

4

Na křížky smíchejte v misce moučkový cukr, mléko a vanilkovou pastu dohladka. Přendejte do cukrářského sáčku a namalujte na sušenky křížky. Posypte křížky zlehka kokosem. Protože pasta rychle zasychá, je nejlepší pracovat po jedné sušence.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč