Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sušenky à la hot cross buns

Sušenky à la hot cross buns
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Sušenky à la hot cross buns

4.5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Na 18 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4559 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 633 g
Tuky 197 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upečte na Velikonoce voňavé kořeněné sušenky plné vloček a rozinek. Díky křížku z polevy budou připomínat tradiční britské hot cross buns, ovšem čas přípravy je sotva třetinový!

Suroviny

rozinky 125 g
kandovaná pomerančová a citronová kůra 50 g
nasekaná
hnědý cukr 125 g
mletá
mixed spice ½ ČL
sůl vločková ½ ČL
máslo 125 g
zlatý sirup 3 PL
Na křížky
mléko 1,5 PL
vanilková pasta ½ ČL

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180°C (horkovzdušnou na 160°C) a vyložte dva plechy pečicím papírem.

2

V míse smíchejte vločky, kokos, rozinky, kůru, mouku, cukr, koření a sůl. Máslo a zlatý sirup dejte do rendlíku na mírném ohni společně rozpusťte. Sundejte z ohně a do horkého mixu vmíchejte jedlou sodu a 3 lžíce vroucí vody a míchejte, až směs vypění. Vzápětí vlijte do mísy k ostatním přísadám a stěrkou zapracujte, aby vznikla jednolitá hmota.

3

Hmotu rozdělte na 18 kousků a uválejte z nich kuličky. Kuličky položte v 5cm rozestupech na plechy a pečte 15 minut dozlatova. V polovině pečení vytáhněte plechy z trouby a pomocí dna sklenice zmáčkněte kuličky na placičky o síle 1 cm, pak vraťte do trouby. Po upečení nechte pár minut na plechu, pak sundejte a dejte vychladnout na mřížce.

4

Na křížky smíchejte v misce moučkový cukr, mléko a vanilkovou pastu dohladka. Přendejte do cukrářského sáčku a namalujte na sušenky křížky. Posypte křížky zlehka kokosem. Protože pasta rychle zasychá, je nejlepší pracovat po jedné sušence.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč