0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sušenky à la hot cross buns

Sušenky à la hot cross buns
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Sušenky à la hot cross buns

4.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Na 18 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4559 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 633 g
Tuky 197 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upečte na Velikonoce voňavé kořeněné sušenky plné vloček a rozinek. Díky křížku z polevy budou připomínat tradiční britské hot cross buns, ovšem čas přípravy je sotva třetinový!

Suroviny

ovesné vločky 100 g
kokos strouhaný 75 g
rozinky 125 g
kandovaná pomerančová a citronová kůra 50 g
nasekaná
mouka pšeničná hladká 200 g
hnědý cukr 125 g
skořice 1 ČL
mletá
mixed spice 0.5 ČL
sůl vločková 0.5 ČL
máslo 125 g
zlatý sirup 3 PL
jedlá soda 1 ČL
Na křížky
moučkový cukr 150 g
mléko 1.5 PL
vanilková pasta 0.5 ČL
kokos strouhaný 50 g

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180°C (horkovzdušnou na 160°C) a vyložte dva plechy pečicím papírem.

2

V míse smíchejte vločky, kokos, rozinky, kůru, mouku, cukr, koření a sůl. Máslo a zlatý sirup dejte do rendlíku na mírném ohni společně rozpusťte. Sundejte z ohně a do horkého mixu vmíchejte jedlou sodu a 3 lžíce vroucí vody a míchejte, až směs vypění. Vzápětí vlijte do mísy k ostatním přísadám a stěrkou zapracujte, aby vznikla jednolitá hmota.

3

Hmotu rozdělte na 18 kousků a uválejte z nich kuličky. Kuličky položte v 5cm rozestupech na plechy a pečte 15 minut dozlatova. V polovině pečení vytáhněte plechy z trouby a pomocí dna sklenice zmáčkněte kuličky na placičky o síle 1 cm, pak vraťte do trouby. Po upečení nechte pár minut na plechu, pak sundejte a dejte vychladnout na mřížce.

4

Na křížky smíchejte v misce moučkový cukr, mléko a vanilkovou pastu dohladka. Přendejte do cukrářského sáčku a namalujte na sušenky křížky. Posypte křížky zlehka kokosem. Protože pasta rychle zasychá, je nejlepší pracovat po jedné sušence.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit